Інгредієнти:
►2 середніх баклажана
►2 середніх цукіні
►4 помідори
►1 стакан подрібнених консервованих помідорів
►1 середня цибулина
►2-3 гілочки петрушки
►2 зубчики часнику
►1 ч. Л. суміші прованських трав
►1/2 ч. л. цукру
►оливкова олія
►сіль, мелений чорний перць
Приготування:
- Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 3 мм, посоліть і залиште на 30 хв. Промийте під холодною водою і обсушіть.
- Наріжте помідори і цукіні кружальцями завтовшки 3 мм.
- Очистіть цибулю і дуже дрібно наріжте. Розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажте цибулю до м'якості. Додайте помідори, прованські трави і цукор, посоліть і поперчіть, тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хв.
- Розігрійте духовку до 200° С. На дно круглої керамічної форми для запікання налийте половину томатного соусу. Покладіть овочі, чергуючи кружечки баклажанів, цукіні і помідорів, посоліть.
- Очистіть і дрібно порубайте часник. Наріжте петрушку. Змішайте петрушку і часник, злегка поперчіть. Посипте цією сумішшю рататуй і збризніть оливковою олією.
- Накрийте форму з рататуєм фольгою і поставте в духовку на 1 год. Подавайте рататуй гарячим або холодним з соусом.
bon appetit:)
|