Пропоную приготувати рис в мультиварці. У кожної господині напевно знайдеться свій спосіб зробити рис розсипчастим, і я буду рада, якщо ви поділіться ним в коментарях до рецепту. Для тих же, у кого ще поки немає досвіду, я поділюся своїм. Якщо брати занадто багато води, то рис її всю вбере і перетвориться на кашу, тому важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
►Рис - 1 склянка (250 мл)
►Вода - 400 мл
►Сіль - за смаком
►Олія - 1 ст.л.
Приготування:
- Для того, щоб зварити розсипчастий рис в мультиварці, нам потрібно.
- Промиємо рис прохолодною проточною водою.
- У чашу наллємо рослинне масло, включимо режим жарка, додамо крупу і злегка її обсмажити помішуючи.
- Наллємо воду, посолити, закриємо кришку.
- Включимо режим "рис" або "плов", залежно від моделі мультиварки.
- Якщо дозволяє час, після закінчення готування залишимо рис на підігріві хвилин на 10-15, потім відкриємо мультиварку і перемішаємо.
- Подаємо розсипчастий рис приготований в мультиварці як гарнір.
bon appetit:)
|