Інгредієнти:
►500 г самої дрібної молодої картоплі
►4 середні морквини
►4 великих солодких перці різного кольору
►500 г гарбуза
►12-15 невеликих цибулин шалот
►5 головок часнику
►2 гілочки розмарину
►1 гілочка чебрецю
►90-110 мл оливкової олії "екстра вірджин"
►сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Картоплю вимийте щіткою і обсушити. Якщо вона все ж досить велика, розріжте навпіл. У гарбуза видаліть насіння і шкірку. Наріжте гарбуз не надто великими скибочками.
- Розріжте солодкі перці уздовж, кожен на 4-6 частин. Видаліть насіння і білі перегородки. Цибулини шалот очистіть і надріжте вздовж навпіл, не прорізаючи до кінця. Моркву очистіть і наріжте великими брусками.
- Головки часнику розріжте поперек навпіл, не очищаючи. Видаліть стебла у чебрецю і розмарину.
- У великій мисці змішайте оливкову олію, листочки пряних трав, щедро посоліть і поперчіть. Покладіть в цю суміш всі підготовлені овочі, крім часнику, і ретельно перемішайте, краще руками.
- Перекладіть овочі на застелене папером для випічки деко рівним шаром. У олію що залишилось в мисці занурюйте розрізом вниз часник і викладайте його між овочами.
- Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці до м'якості овочів, приблизно 35 хв. Викладіть готові овочі на підігріте блюдо і збризніть олією що залишилось в мисці.
bon appetit:)
|