Гарбузова каша сама по собі хороша! Особливо якщо гарбуз попався визрілим, яскравий і солодкий, як у мене.
Більшість готує гарбузову кашу з пшоном, а я більше люблю з геркулесом. Я взагалі все люблю з геркулесом! Так що і цю кашу буду готувати з геркулесом.
Інгредієнти:
►Гарбуз - 500 грам
►Геркулес - 1,5 мультистакана (240 мл)
►Молоко - 320 мл
►Водо- 320 мл
►Сіль - за смаком
►Мед - 2 ст.л.
►Масло вершкове - 40 грам (за бажанням)
Приготування:
Хочу, щоб в мультиварці гарбузова каша вийшла такою ж як у українській печі - смачною і ароматною.
Молоко і воду візьму в пропорції 1: 1. Якщо любите на молоці, то можете воду і не додавати. Це - на ваш смак.
- Приготуємо гарбуз, мед, молоко, воду, геркулес, трохи солі.
- Гарбуз очистити і нарізати на крупній тертці, можна нарізати кубиками.
- Викласти гарбуз у чашу мультиварки і влити один мультистакан води.
- Виставити режим "Свій вибір". Час - 30 хвилин. Температуру - 100 градусів.
- Через 10 хвилин відкрити кришку і перемішати. Увага! Остерігайтеся гарячої пари. Гарбуз став м'яким.
- Всипати геркулес.
- Влити ще один стакан води (мультистакан 160 мл). Додати трохи солі.
- Влити молоко. Перемішати і закрити кришку. Каша буде варитися ще 20 хвилин.
- Коли пролунає звуковий сигнал, каша - готова. Можете додати мед і масло. Я цього робити не буду, а все подам на стіл. Нехай кожен сам собі покладе.
- Подавати приготовлену в мультиварці гарбузову кашу краще гарячою з медом, маслом або навіть з цукатами, а мій чоловік любить з суничним варенням.
bon appetit:)
|