Гарбузова каша буває різною. Мені найбільше подобається з родзинками і курагою, і щоб обов'язково на сухому молоці. Не в такому розчинному, незрозумілого походження, а такому як у дитинстві. Саме воно надає незрівнянний смак каші і хочеться її їсти великою ложкою і не зупинятися!
Інгредієнти:
►Гарбуз - 500 грам
►Пшоно - 1 мультистакан (160 мл)
►Вода - 4 мультистакана (по 160 мл)
►Сіль - за смаком
►Цукор - 1 ст.л.
►Ізюм - 40 грам
►Курага - 40 грам
►Молоко сухе - 4 ст.л.
►Масло вершкове - 40 грам
Приготування:
Кашу буду готувати з пшоном. Найпростіше це робити в мультиварці, хоча можна і на плиті. Але в мультиварці не треба стояти і постійно помішувати. Досить буде двох підходів. Перший - кладемо гарбуз і трохи води, через п'ять хвилин - все інше і все! Та що там говорити, краще один раз побачити, ніж сто разів почути!
- Для цієї чудової гарбузової каші з пшоном нам буде потрібно гарбуз, трохи цукру (я віддаю перевагу без нього), сухе молоко, пшоно, родзинки, курага і вода. Сіль за бажанням.
- Родзинки і курагу трохи замочимо у воді, потім промиємо. Ізюм переберемо, а курагу разрежем навпіл.
- Сухе молоко насипати в чашку і влити перший мультистакан холодної води. Перемішати.
- Пшоно промити під проточною водою.
- Гарбуз нарізати і помістити в чашу мультиварки. Влити другий мультистакан води. Включити режим "молочна каша". Автоматично вийде час 30 хвилин. Закриємо кришку і залишимо гарбуз трохи пропаритися на 5-7 хвилин.
- Через зазначений час гарбуз стане м'якше. Додамо в чашу мультиварки пшоно, родзинки і курагу, молоко і налиємо ще два мультистакана води (можна гарячої). Закриємо кришку і нехай каша готується до закінчення програми.
- Почувши звуковий сигнал, наша гарбузова каша з пшоном - готова.
Подавати кашу будемо гарячою з маслом, а можна додати трохи меду за бажанням.
Ніхто не встоїть перед такою яскравою і смачною кашею.
bon appetit:)
|