Свого часу бабуся сама робила тушонку. Виходило дуже і дуже смачно !!! І моє улюблене блюдо було - гречка з тушонкою, приготована моїм татом. Але ... бабуся в силу віку вже не робить тушонку, а це блюдо все одно частенько на нашому столі, але вже з покупною тушонкою. Тут головне - знайти хорошого виробника. Знайдете такого - спробуйте. Виходить смачне, ситне блюдо.
Інгредієнти:
►Гречка - 1 пакет;
►Тушонка - 1 банка;
►Морква - 1 шт;
►Цибуля - 1 шт;
►Часник - 1 зубчик;
►Сіль, перець - за смаком.
Приготування:
- Для приготування нам знадобляться: тушонка (у мене яловича), гречка, цибуля, часник, морква.
- З банки з тушонкою вибираємо весь жир. Але не викидайте, він знадобиться. М'ясо розберемо.
- Той жир, що вибрали з тушонки, поміщаємо в казан або каструлю. Скільки вам треба жиру - вирішувати тільки вам. Від його кількості буде залежати жирність страви. Мені достатньо було 1 столової ложки. Обсмажити на ньому овочі. У мене морква нарізана брусочками, цибулю - півкільцями, часник - дрібно.
- До обсмажених овочів додамо м'ясо. Тут можна вже, діємо, як зручно вам. Варіант перший - промиваємо гречану крупу, додамо до м'яса і овочів, заливаємо водою у співвідношенні 1: 2 і варимо до готовності крупи. Або чинимо як я. Я відразу поставила гречку варитися, а в цей час обсмажувала овочі та розбирала тушонку.
- У такому випадку я завжди додаю трохи води, щоб не було сухо.
- Варену гречку додамо в казан ...
- ... Солимо, перчимо, якщо треба. Перемішуємо. Накриємо кришкою, дамо настоятися хвилин 10 і можна їсти. Подаємо з овочами.
bon appetit:)
|