Деякі не люблять пшоняну кашу через імовірність присутності гіркоти. Але ніякої гіркоти не буде, якщо пшоно попередньо дуже ретельно промити.
А ще для пшоняної, як і для інших видів каш, важлива правильна пропорція - співвідношення води й крупи. Саме при її дотриманні каша не буде сухою або сирою. Вам не доведеться весь час підливати воду.
Смачна пшоняна каша - розсипчаста, м'яка. І це відмінний гарнір до м'яса.
Особливо мені подобається пшоняна каша в мультиварці! Та й проблем з її приготуванням тут ніколи не виникає. Спробуйте і ви! Тільки попередньо запам'ятайте всі нюанси;)
Інгредієнти:
►Пшоно - 2 мультистакана = приблизно 300 грам
►Вода - 4 мультистакана = 640 мл
►Сіль - за смаком
►Масло вершкове - 40 грам
Приготування:
Отже, приступимо.
- Для приготування в мультиварці пшоняної каші на воді підготуйте пшоно, воду, вершкове масло, сіль.
- Пшоно відміряйте і пересипте в миску. Залийте пшоно водою. Бачите, яка брудна, каламутна вода?
- Так от, нам потрібно, щоб вода стала чистою і прозорою. Тому промийте пшоно стільки разів, щоб вода стала кришталево-прозорою (кожен раз зливаючи воду).
- Так пшоно НЕ БУДЕ гірчити, і каша вийде смачною.
- Промите пшоно пересипте в каструльку мультиварки. Всипте сіль за смаком і додайте грам 20 вершкового масла.
- Залийте пшоно кип'яченою водою в тій пропорції, яка дана в інгредієнтах, і варіть кашу на програмі "Крупа" 25 хвилин.
- Додайте в кашу ще трохи олії, перемішайте, як би розпушуючи її.
- От і все. Пшоняна каша на воді готова до подачі! :)
bon appetit:)
|