Печеня в горщиках - дуже зимове блюдо. Смачне і ситне, з м'яса, картоплі і овочів, буде дуже до речі в холодні вечори. Печеня можна приготувати як другу страву, але додавши більше рідини, зійде і за густий суп.
Інгредієнти:
►М'ясо - 700 грам;
►Картопля - 800 грам;
►Цибуля ріпчаста - 2 шт;
►Морква - 1 шт;
►Перець чорний горошком - 12 шт;
►Лавровий лист - 4 шт;
►Часник - 3 зубчики;
►Рослинна олія - 40 грам;
►Сіль - за смаком.
Приготування:
- М'ясо для печені взяти на свій смак. Підготувати інгредієнти до закладки в горщики. Для цього: картоплю очистити і нарізати довільними кубиками. М'ясо промити і видалити зайвий жир і жили, може навіть кістки. Нарізати шматками.
- Цибулю і моркву нарізати на свій розсуд. У мене цибуля тонкими четвертинками кілець, а морква тонкими брусочками.
- М'ясо обсмажити в олії на сильному вогні, щоб схопилася верхня скоринка.
- Тепер все укласти шарами в горщики. Нарізану картоплю на дно.
- Потім укласти моркву з цибулею, перець горошком і лаврушку.
- Викласти обсмажене м'ясо і додати сіль. Налити води третину горщика, а якщо хочете рідини більше, тоді половину горщика.
- Поставити в холодну духовку і нагріти її до 190° С. Близько 60 хвилин буде потрібно для приготування печені. Однак час може коливатися від розміру ваших горщиків і використаного м'яса. За 15 хвилин до завершення приготування печені зубчики часнику видавити через часникодавку в кожен горщик.
- Подавати страву гарячою з соліннями.
bon appetit:)
|