Свинина, запечена з ананасами під сирно-майонезній шубкою - вельми популярна страва. Пропоную трохи видозмінити це блюдо і приготувати свинячі рулетики з сиром і ананасами, які на святковому столі будуть виглядати гідно. Подають свинячі рулетики як в гарячому вигляді, так і в якості холодної закуски. Свинину для рулетиків вибирайте з невеликим жировим прошарком, щоб страва вийшла соковитою.
Інгредієнти:
►Свиняча вирізка з тонким жировим прошарком - 1 кг;
►Сир "Гауда" - 120 грамів;
►Консервовані ананаси шматочками - 100 грамів;
►Майонез - 2 ст.л .;
►Сіль, чорний мелений перець;
►Рослинна олія для змащування форми.
Приготування:
- Свинину вимийте під холодною водою, просушіть, наріжте пластами товщиною 1-1,5 см і відбийте.
- Cир натріть на великій тертці. Розділіть на велику і меншу частини. Більшу частину сиру використовуйте для начинки рулетиків.
- З консервованих ананасів злийте рідину.
- Кожен шматок свинини з обох боків посоліть і посипте чорним меленим перцем. На середину покладіть тертий сир і кілька шматочків ананасів.
- Загорніть рулетики.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією. Перекладіть рулетики швом вниз.
- Запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Потім змастіть рулетики майонезом, посипте сиром і запікайте ще 10 хвилин.
- Подавайте рулетики із зеленню і овочами.
bon appetit:)
|