Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Другі страви » М'ясні страви

Шашлик на сковороді
02.02.2015, 21:19

 

Хочете навчитися готувати шашлик прямо на своїй кухні? Коли я вперше дізналася цей спосіб, мені здавалося, що я дізналася щось потаємно важливе! Спасибі одній арабській родині. Ну звичайно, дівчинка з "бетонних джунглів" ... шашлик у нас був тільки влітку, коли ми вибиралися з моря. Справжній, з натуральним димком. Цей спосіб дасть вам можливість зробити шашлик в будь-який час, не виходячи з дому і не розпалюючи багаття в сусідній кімнаті :).

 


 

Інгредієнти:

 

►Курка (а краще будь-яке м'ясо) - 1 кг;
►Цибуля ріпчаста - 2 шт;
►Соєвий соус) - 4 ст. л;
►Коріандр - 1 ч. л;
►Лимон - 1 шт;
►Спеції (перці мелені, сухі трави) - 1 ч. л;
►Вугілля деревне - 2 шт.

 


 

Приготування:

 

Головний герой - деревне вугілля. Так, це саме то вугілля, яке продається в супермаркетах у відділах для барбекю.

 

М'ясо для шашлику на сковороді підійде будь-яке. Я взяла курку як варіант, але дуже рекомендую приготувати свинину, яловичину або баранину. Тоді у вас вийде справжній шашлик!

 

Ще раз хочу повторитися, що це скоріше не рецепт, а рекомендація чи ідея, якою я хочу поділитися і її суть полягає у запаху диму. Я пробувала різні маринади і кожен з них гарний по своєму. Тому для шашлику ви можете замаринувати м'ясо вашим улюбленим способом. Тут я курку маринувала так: До курки додала нарізану цибулю, кружечки лимона, спеції і соєвий соус. Я її НЕ солила. В маринаді курка була близько однієї години. Потім я вибрала шматки м'яса з маринаду і поклала їх на сковороду для обсмажування.

Маринад з цибулею залишився чекати свого "зоряного" часу.

 

  1. Коли м'ясо буде вже майже готовим викладіть в сковорідку промаринуватися цибулю з лимоном.
  2. Поки м'ясо готується, підготуйте вугілля. Вам знадобиться всього два невеликих шматочка. Саме вони дадуть натуральний запах і смак шашлику. Вугілля треба розпалити. Просто тримати їх на конфорці - довго. Я налила на них трохи коньяку і поклала на конфорку. Полум'я обволокло їх на час і вони легше розпалились. Вугілля треба розпалити до червоного стану. Це дуже важливий момент!
  3. Тепер найважливіше. Відсуньте м'ясо по краях сковороди, залишаючи в центрі порожнє місце. Здогадайтеся для чого? Правильно. Для вугілля. :)
  4. Тепер робити все дуже швидко. Вугілля кладемо прямо в жир. Не буде жиру, диму не вийде. Тільки червоні від жару вугілля дадуть достатньо диму, щоб м'ясо встигло прийняти його запах.
  5. І щільно закриваємо кришкою сковороду. Кришку не відкривати! Треба зберегти під нею дим, як можна довше. Це вже буде 2 хвилина, коли ви себе будете почувати на пікніку. :) Якщо ви все зробили правильно, то дим повинен бути під кришкою близько 5 хвилин. (увага! не утопіть вугілля в жиру, диму тоді не буде!)

 

bon appetit:)

 

Категорія: М'ясні страви | Додав: unknown
Переглядів: 461
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz