Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Другі страви » Рецепти з тортильї

Енчілада суізас з куркою
21.04.2015, 17:14

 

У страві від Food Network Kitchens томатний соус для енчілади стає дещо гостріше, тому в нього додають кілька перчиків чилі серрано, тому негостра начинка зі шматочків вареної курки в сметані - саме те, що потрібно, щоб забезпечити баланс смаків.

 


 

Інгредієнти:

 

►2 курячі грудки (близько 900 гр.) З шкірою і кістками
►900 гр. помідорів сливок
►1-2 перцю чилі серрано (видалити плодоніжки)
►12 коржів тортильї з кукурудзяного борошна,
►3/4 ст. раскришеного сиру кесо фреско
►2 ст. курячого бульйону з низьким вмістом солі
►2 зубки часнику
►2 лаврові листки
►3-5 гілочок свіжої кінзи, плюс ще трохи для прикраси (за бажанням)
►Велика сіль
►2 ст. л. олії, плюс 1/2 ст. для смаження
►1 велика головка білої цибулі; 2/3 порізати кубиками, 1/3 порізати кільцями
►1/2 ст. сметани, плюс ще трохи в якості добавки (за бажанням)

 


 

Приготування:

 

  1. Відваріть курку: в каструлю середнього розміру покладіть курку і влийте 3 ст. води, бульйон, додайте часник, лавровий лист і кінзу. Посоліть. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння на помірно сильному вогні. Зменшіть вогонь до помірно слабкого і варіть при слабкому кипінні, перевертаючи курку при необхідності, до готовності, приблизно 30 хв. Перекладіть курку в тарілку і дайте охолонути. Викинете лаврове листя і кінзу, а бульйон і часник залиште.
  2. Поки вариться курка, розігрійте гриль в духовці. Томати і чилі покладіть на застелене фольгою деко, поставте під гриль і запікайте, поки шкірка НЕ ​​підгорить, приблизно 12 хв. Загорніть у фольгу, щоб зберегти сік що виділився і злегка остудіть.
  3. Очистіть перець чилі і перекладіть в блендер з помідорами і соком, що виділився. Дістаньте часник з бульйону, покладіть в блендер. Доведіть все до однорідного стану.
  4. Приготуйте томатний соус з перцем чилі: розігрійте 2 ст. л. рослинного масла в сотейнику на середньому вогні. Покладіть нарізану кубиками цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору, приблизно 3 хв. Збільште вогонь до помірно сильного, додайте пюре з томатів і перцю чилі і 1/2 ч. л. солі. Готуйте, помішуючи, поки соус не загусне, приблизно 15 хв.
  5. Додайте 3 ст. залишеного бульйону і доведіть до кипіння. Нещільно накрийте кришкою і готуйте приблизно 20 хв. Додайте 1 ч. л. солі. Підтримуйте соус в теплому стані. Викладіть 1 ст. соусу в форму для запікання розміром 33х23 см.
  6. Зніміть шкіру з курки і наріжте м'ясо. У мисці перемішайте курку зі сметаною і 1/2 ч. л. солі. Поки готуєте енчиладу, в мисці з холодною водою замочіть нарізану кільцями цибулю для того щоб пропала гострота.
  7. Обсмажте кукурудзяні коржі: в сковороді на помірно сильному вогні розігрійте 1/2 ст. олії. Обсмажте коржі тортилья, перевертаючи їх щипцями, до появи пухирців, близько 15 сек. з кожного боку. Швидко викладіть 2 ст. л. курки на тортилью, загорніть і покладіть швом вниз у форму для запікання. Обсмажте і нафаршируйте коржі, що залишилися, викладаючи їх у форму впритул один до одного.
  8. Розігрійте духовку до 190 ° С. Полийте енчиладу 2 ст. соусу з помідорів і перцю чилі і посипте сиром кесо фреско. Запікайте, поки блюдо повністю не прогріється, приблизно 20 хв. Злийте воду з нарізаної кільцями цибулі і посипте ними енчиладу. Розкладіть по тарілках і, за бажанням, посипте кінзою, полийте соусом і сметаною.

 

bon appetit:)

 

Категорія: Рецепти з тортильї | Додав: unknown | Теги: фаст-фуд, Мексиканська кухня, Страви з тортильї
Переглядів: 410
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz