Автор рецепта - Тайлер Флоренс (Tyler Florence)
Вмочивши коржі тортилья в сальсу з фізалісу домашнього приготування, нафаршируйте їх сумішшю з покупної запеченої курки і кінзи, викладіть зверху ще трохи сальси і посипте сиром Монтерей Джек. Запечіть блюдо до закипання соусу і подавайте з традиційними добавками, наприклад, гуакамоле або сметаною.
Інгредієнти:
Сальса Верде:
►12 очищених від чашок і помитих плодів фізалісу
►2 перця халапеньйо (видалити плодоніжки)
►3 перці поблано
►1 готова запечена курка (приблизно 1,3 кг.), Видалити кістки і крупно нарізати м'ясо
►Трохи білого оцту
►0,5 л. сметани
►1 ч. л. меленого кумина
►1/2 пучка крупно порізаної свіжої кінзи (листя)
►Сік 2 лаймів
►Сіль і мелений чорний перець
►Оливкова олія класу extra-virgin
►3 нарізаних зубки часнику
►1,5 ч. л. меленого кумина
►1/4 ст. пшеничного борошна вищого гатунку
►3 ст. консервованого курячого бульйону
►1 нарізана півкільцями головка ріпчастої цибулі, і 1 розрізана на 4 частини
►Нарізані листи 1/2 пучка свіжої кінзи
►225 гр. натертого на крупній тертці сиру Монтерей Джек
►12 великих коржів тортилья з кукурудзяного борошна
►Гуакамоле з шматочками, див. Рецепт нижче
Гуакамоле з шматочками:
►4 стиглих плоди авокадо
►Сік 3 лаймов
►1/2 нарізаної головки червоної цибулі
►1 подрібнений зубок часнику
►2 нарізаних тонкими скибочками перцю чилі серрано
►1 велика жменя дрібно нарізаної свіжої кінзи
►Оливкова олія класу extra-virgin
►Велика сіль і мелений чорний перець
Приготування:
- Приготуйте сальсу: в каструлю покладіть фізаліс, перець халапеньйо і цибулю, залийте оцтом і водою так, щоб вона покривала овочі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки фізаліс не стане м'яким, приблизно 10 хв. Злийте воду. Складіть овочі в блендер, додайте кумін і збийте в пюре. Додайте кінзу, сік лайма, сіль і збивайте в режимі "пульс", поки інгредієнти не перемішаються.
- Приготуйте начинку: покладіть перець поблано прямо в полум'я газового пальника і готуйте, перевертаючи щипцями, поки шкірка НЕ почорніє і не обвуглиться. (Якщо у вас електрична плита, покладіть перець на деко і поставте під гриль в духовку, перевертаючи щипцями, поки шкірка НЕ почорніє.) Очистіть перець від шкіри, видаліть насіння, серцевину і наріжте його кубиками.
- У сотейнику середнього розміру на середньому вогні розігрійте 2 порції оливкової олії. Покладіть цибулю і обсмажуйте до м'якості і карамелізації, 5-7 хв. Додайте часник і готуйте 1 хв. Всипте кумін і готуйте 1 хв. Потім посипте вміст сотейника борошном і обсмажте, помішуючи, ще 1 хв. Поступово влийте бульйон, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, перемішуючи, щоб борошно не прилипло до дна сотейника. Рідина повинна загуснути. Додайте курку, нарізану кубиками перець халапеньйо і поблано, і кінзу, добре посоліть і поперчіть.
- Збірка страви: Розігрійте духовку до 180 ° С. Візьміть велику форму для запікання.
- Макніть коржик тортилья в сальсу з фізалісу і покладіть на обробну дошку. Викладіть велику порцію суміші з куркою в центр, посипте невеликою кількістю сиру і скачайте тортилью так, щоб начинка була всередині. За допомогою лопатки перекладіть її швом вниз у форму для запікання.
- Нафаршируйте інші коржі і складіть їх у форму. Сальсою з фізалісу, що залишилась полийте зверху і посипте сиром. Запікайте, нічим не накриваючи, протягом 30 хв., Поки соус не закипить, а на поверхні не з'являться тріщини. Подавайте гарячим з гуакамоле і сметаною.
- Гуакамоле з шматочками: Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточку. Столовою ложкою вийміть м'якоть і перекладіть в миску. Розімніть авокадо вилкою, залишивши трішки не розчавлених шматочків. Додайте інші інгредієнти: червона цибуля, часник, перець чилі серрано, кінзу, лаймовий сік і оливкову олію, і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою так, щоб вона повністю стикалася з поверхнею гуакамоле (так він не потемніє) і поставте в холодильник на 1 годину до подачі.
bon appetit:)
|