Автор рецепта - Емері Лагассі (Emeril Lagasse)
У цьому рецепті Емері Лагассі запікає начос з ковбасками чорізо, до складу мексиканської закуски входить кумін, разом з розім'ятою квасолею Пінто, сирами пеппер джек і чеддер і тонкими кільцями ріпчастої цибулі. Виходить розкішне блюдо, яке їдять руками. Пальчики оближеш!
Інгредієнти:
►1,5 ст. натертого сиру пеппер джек
►1,5 ст. натертого гострого сиру чеддер
►2 ст. готової квасолі Пінто
►450 гр. мексиканської ковбаси чорізо (зняти оболонку і розкришити)
►5 нарізаних великих перців халапеньйо, або за смаком (видалити плодоніжки і насіння)
►1 ст. л. нарізаного часнику
►1/4 ч. л. меленого куміна (зіра)
►1/2 ч. л. порошку чилі
►1/4 ч. л. солі
►Вода
►Чіпси з тортильї домашнього приготування, див. Рецепт нижче, або готові великі кукурудзяні чіпси з тортильї
►1 нарізана тонкими кільцями маленька головка білої цибулі
►1 ст. сметани
►1 ст. л. свіжого соку лайма
►Нарізані листя свіжої кінзи, для прикраси
Креольська суміш спецій від Емері:
►2,5 ст. л. паприки
►2 ст. л. солі
►2 ст. л. часникового порошку
►1 ст. л. чорного перцю
►1 ст. л. цибулевого порошку
►1 ст. л. кайенского перцю
►1 ст. л. сушеного листя орегано
►1 ст. л. сушеного чебрецю
Чіпси з тортильї домашнього приготування:
►9 розрізаних на 4 частини кукурудзяних коржів тортилья
►4 ст. кукурудзяної або рослинної олії
►Креольська суміш спецій від Емері, за смаком
Приготування:
- У великій сковороді на помірно сильному вогні обсмажте, помішуючи, часник, мелений кумін і чорізо, поки ковбаса не підрум'яниться, а жир не витопиться, приблизно 5 хв. Зніміть зі сковороди і обсушити на паперовому рушнику.
- До жиру в сковороді додайте квасолю Пінто, порошок чилі, сіль і 1 - 1,5 ст. води (залежно від кількості рідини в квасолі). Готуйте на середньому вогні, поки квасоля не прогріється, розминаючи її зворотною стороною дерев'яної ложки або толокушкою для картоплі до отримання суміші з шматочками або однорідної. Зніміть з вогню.
- Розігрійте духовку до 230 ° С.
- На велике овальне жаростійке блюдо або у велику форму для запікання викладіть в один шар чіпси з тортильї. Зверху додайте шар з половини квасолі, 1/2 частини ковбаси, сирів, цибульних кілець і нарізаного перцю халапеньйо. Далі викладіть ще один шар чіпсів з тортильї, квасолі, ковбаси, двох видів сиру, цибулі і перцю. Поставте в духовку на 5-8 хв., Поки сир не розплавиться, а суміш не прогріється. Дістаньте з духовки.
- У маленькій мисці змішайте сметану і сік лайма з дрібкою солі. Полийте цим соусом начос, посипте кінзою і відразу ж подавайте.
- Домашні чіпси з коржів тортильї: У великій важкій каструлі нагрійте масло до 182 ° С.
- Партіями кладіть коржі в олію, намагаючись не викладати занадто багато за один раз. Обсмажте їх до золотисто-коричневого кольору приблизно 1 хв., Перевернувши один раз. Дістаньте і обсушіть на паперовому рушнику. Злегка приправте креольською сумішшю спецій. Подавайте теплими або використовуйте для начос. Вихід: 36 шт.
- Креольська суміш спецій від Емері: Ретельно змішайте паприку, сіль, чорний перець, часниковий порошок, цибульний порошок, кайенский перець, орегано і чебрець, і зберігайте в герметичній банці або контейнері. Вихід: приблизно 2/3 ст.
bon appetit:)
|