Сальсу від Паули Дін можна приготувати всього за 10 хвилин і задовольнити смаки всіх членів вашої родини - просто додайте в це блюдо (до класичної основи з помідорів і перцю) ваші улюблені інгредієнти, наприклад, авокадо, ананас і чорну квасолю.
Інгредієнти:
Сальса:
►3 нарізані кубиками великі стиглі помідори або 1 банка (400 гр.) Помідорів шматочками у власному соку
►1 банка нарізаного зеленого перцю чилі з соком
►1 подрібнений маленький зелений болгарський перець (видалити насіння і перегородки)
►1 дрібно нарізана велика головка ріпчастої цибулі
►1 подрібнений зубок часнику
►2 ст. л. червоного винного оцту
►1 ст. л. оливкової олії
►Чіпси зі смажених коржів тортилья, див. Рецепт нижче
Додаткові інгредієнти:
►2 банки (425 гр.) Чорної квасолі (злити розсіл і промити)
►1 очищений і нарізаний кубиками великий авокадо
►1 очищений і нарізаний кубиками плід манго
►1/2 ст. шматочків ананаса
►1 нарізана дрібними кубиками маленька головка червоної цибулі
►Сіль і мелений чорний перець
►Сік 2 лаймов
Чіпси зі смажених коржів тортилья:
►8 свіжих кукурудзяних коржів тортилья
►Олія для смаження
►Домашня приправа, за смаком, див. Рецепт нижче
Домашня приправа:
►1 ст. солі
►1/4 ст. чорного перцю
►1/4 ст. часникового порошку
Приготування:
- Змішайте у великій скляній мисці помідори, перець чилі, цибулю, часник, оливкову олію і винний оцет і, за бажанням, додаткові інгредієнти. Добре перемішайте ложкою. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до подачі.
- Подавайте з чіпсами зі смажених коржів тортилья.
- Чіпси зі смажених коржів тортилья:
- Складіть коржі один на одного стопкою і розріжте на 6 рівних трикутників. У велику сковороду налийте олію на 2,5 см. І розігрійте на помірно сильному вогні до 180 ° С (перевірте кулінарним термометром). Смажте по кілька шматочків за раз, періодично перевертаючи, поки чіпси не підрум'яняться і не стануть хрусткими, приблизно 1 хв. Покладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир, і, якщо хочете, злегка посипте сіллю. Зберігайте в герметичному контейнері.
- Домашня приправа: Змішайте сіль, чорний перець і часниковий порошок, і зберігайте в герметичному контейнері до 6 міс.
bon appetit:)
|