Автор рецепта - Сонні Андерсон (Sonny Anderson)
Курячий фарш Сонні Андерсон тушить з овочами і домашньою сумішшю спецій, що гарантує неперевершений аромат начинки для хрустких коржів тако. Вона не просто додає в тако звичайну сметану і сальсу, а змішує ці класичні добавки, щоб вийшла освіжаюча, кремова начинка зі свіжими томатами, нарізаним перцем халапеньйо і сметаною, плюс трохи соку лайма для додання смаку додаткової яскравості.
Інгредієнти:
►450 гр. курячого фаршу
►1 ст. курячого бульйону
►2 ст. л. оливкової олії
►1/2 ст. нарізаного кубиками червоного болгарського перцю
►1/2 ст. нарізаного кубиками зеленого болгарського перцю
►1/2 ст. нарізаної цибулі
►Сіль і мелений чорний перець
►2 натертих на тертці або дрібно нарізаних зубки часнику
►2 ч. л. меленого кумина
►1/2 ч. л. коріандру
►1/4 ч. л. кайенского перцю
►1 ст. л. суміші спецій "Sazon"
►2 ч. л. борошна
►12 розігрітих в духовці при 90 ° С хрустких коржів тако
►Нашаткований листовий салат, для подачі
►Сальса зі сметаною, для подачі (див. Рецепт нижче)
Сальса зі сметаною:
►4 нарізаних помідори сорту Рим (насіння попередньо видалити)
►1 дрібно нарізаний перець халапеньйо (насіння видалити)
►1/2 ст. нарізаного листя свіжої кінзи
►1/4 ст. дрібно нарізаної червоної цибулі
►1 дрібно нарізане стебло зеленої цибулі
►1 ст. сметани
►1 ст. л. гострого соусу
►1/2 ч. л. часникового порошку
►2 ч. л. свіжого лимонного соку
►Сіль і мелений чорний перець
Приготування:
- У великій сковороді з прямими бортами на помірно сильному вогні розігрійте оливкову олію. Покладіть червоний і зелений болгарський перець, цибулю, посоліть і додайте кілька зерен чорного перцю.
- Обсмажте до м'якості овочів, потім додайте часник, кумин, коріандр, кайенский перець, і "Sazon" (суміш спецій, що складається з 1 ст.л. меленого коріандру, 1 ст.л. меленого кумина, 1 ст.л. паприки, 1 ст.л. часникового порошку, 1 ст.л. солі).
- Готуйте близько хвилини, потім додайте фарш з курки і обсмажуйте, помішуючи і розбиваючи шматочки фаршу дерев'яною ложкою. Переконайтеся, що у фарші дійсно не залишилося великих грудочок.
- Коли курка буде майже готова, посипте поверхню борошном і перемішуйте кілька хвилин, щоб борошно повністю змішалася з фаршем. Додайте курячий бульйон, потім збільште вогонь, щоб суміш закипіла, і варіть, поки бульйон злегка не загусне, 4-5 хв. Подавайте в теплих хрустких коржах тако з нарізаними листям салату і порцією сальси зі сметаною.
- Сальса зі сметаною:
- У мисці середнього розміру змішайте помідори, кінзу, червону цибулю, перець халапеньйо, зелену цибулю, сметану, гострий соус, часниковий порошок і сік лайма.
- Перемішайте, потім посоліть і поперчіть за смаком і поставте перед подачею в холодильник не менше ніж на годину. Вихід: 1,5 ст.
bon appetit:)
|