Спочатку просто обсмажте гриби, цибулю і шпинат, потім викладіть їх на картопляний хліб і, нарешті, розбийте яйця і додайте сир грюйер з горіховим смаком - і у вас вийде розкішна ситна запіканка всього за одну годину.
Інгредієнти:
►230 гр. нарізаних скибочками білих грибів
►Велика сіль і мелений чорний перець
►6 ст. (приблизно 170 гр.) молодого шпинату
►6 злегка підсмажених скибочок картопляного хліба
►2 ст. л. оливкової олії extra-virgin, плюс ще трохи для змащування
►1 нарізана маленька головка цибулі
►6 яєць категорії СО
►1/2 ст. молока
►3/4 ст. натертого сиру грюйер
Приготування:
- У великій сковороді на помірно сильному вогні розігрійте оливкову олію. Покладіть цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого кольору, близько 8 хв.
- Додайте гриби і готуйте, не перемішуючи, поки вони не почнуть підрум'янюватися, приблизно 2 хв. Додайте 1/2 ч. л. солі і перець за смаком. Продовжуйте готувати, періодично помішуючи, до м'якості, ще близько 4 хв. Покладіть шпинат і готуйте, поки він не стане м'яким, приблизно 2 хв. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Форму для запікання розміром 23х33 см. Змастіть оливковою олією. Викладіть хліб у форму в один шар так, щоб краї трохи перекривали один одного, потім викладіть зверху суміш грибів та шпинату. Якщо готуєте заздалегідь, накрийте і поставте в холодильник на ніч.
- Перед випічкою розігрійте духовку до 180 ° С. На кожен шматочок хліба розбийте по одному яйцю, посоліть і поперчіть. Рівномірно залийте поверхню молоком і посипте сиром. Запікайте, поки не схопляться яєчні білки, 25-30 хв.
bon appetit:)
|