Ситна сирна запіканка по рецепту Рейчел Рей дозволяє "переробляти" не тільки шматочки індички, але й інші різноманітні продукти, які зазвичай залишаються в холодильнику після свята: курячий бульйон, сметану, гриби і цибулю.
Інгредієнти:
Запіканка:
►4-5 ст. готового нарізаного м'яса індички
►1 ст. курячого бульйону
►2,5 ст. натертого сиру чеддер
►1,5 ст. натертого сиру манчего
►2 ст. л. оливкової олії класу extra virgin
►3 ст. л. вершкового масла
►340 гр. звичайних печериць або кріміна
►2 ст. (близько 4 качанів) свіжих або заморожених (і розморожених) зерен кукурудзи
►2 нарізані головки цибулі-шалот або 1 маленька головка червоної цибулі
►6 шт. коржів тортілья з пшеничного борошна діметром 20 см.
Соус:
►3 стручки нарізаного перцю поблано без насіння і черешків
►1 ст. курячого бульйону
►2 нарізаних зубки часнику
►1 нарізана маленька головка цибулі
►Маленька жменька зелені кінзи, плюс кілька листочків для прикраси
►Сіль і мелений чорний перець
►3 ст. л. вершкового масла
►2 ст. л. борошна
►1 ст. молока
►1/2 ст. жирної сметани
Приготування:
- Приготуйте соус: в блендері або кухонному комбайні змішайте перець з бульйоном, часником, цибулею, кінзою, невеликою кількістю солі і перцю, потім пюріруйте. У сотейнику на середньому вогні розтопіть вершкове масло, потім додайте борошно.
- Додайте молоко і сметану і трохи збільште вогонь. Додайте пюре з поблано і варіть до загустіння і готовності 20-25 хв.
- Приготуйте запіканку: у великій сковороді на помірно сильному вогні розігрійте оливкову олію, додайте вершкове масло і розтопіть.
- Обсмажте гриби близько 10 хв. Потім додайте кукурудзу і цибулю-шалот, і готуйте ще близько 5 хв. Додайте індичку і бульйон і прогрійте.
- Обсмажте тортилью на відкритому вогні, газовому пальнику або сухій сковороді.
- У форму для запіканки викладете половину індички, грибів і кукурудзи, полийте половиною соусу, посипте половиною сиру і викладіть зверху 3 тортильї так, щоб вони частково перекривали один одного.
- На тортилью викладіть індичку що залишилась, гриби і кукурудзу, тортилью, соус і сир. Зберігайте в холодильнику в якості заготовки або запечіть для подачі.
- Випікайте при 205 ° С, поки вона не пропечеться, покриється рум'яною скоринкою, а соус не закипить. Перед тим як поставити в духовку, нагрійте до кімнатної температури.
- Кулінарна рада: Щоб обсмажити грудки індички не під час Дня подяки нагрійте духовку до 160 ° С. Змажте шкіру цілої грудки вершковим або рослинним маслом, посипте сіллю і перцем і готуйте до температури 75 ° С з кулінарного термометру (1 год. для грудки без кістки і 90 хв. для купки з кісткою). Накрийте фольгою і дайте постояти.
bon appetit:)
|