Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Другі страви » Страви з птиці

Запіканка з курки
21.04.2015, 14:20

Автор рецепта - Тріша Йервуд (Trisha Yearwood)

 

Якщо ви хочете приготувати що-небудь смачненьке, зверніть увагу на цю красиву і ситну запіканку з куркою від Триші Йервуд. Вона складається з декількох шарів вершкової курячої підливи із зеленим перцем чилі і сметаною, а також кукурудзяних коржів тортилья, шматочків курки і розплавленого сиру чеддер.

 


 

Інгредієнти:

 

►4 курячі грудки без шкіри і кісток
►1 ст. нарізаного консервованого зеленого перцю чилі (злити розсіл)
►1 дрібно нарізана головка цибулі середнього розміру
►1 подрібнений зубок часнику
►1 ст. сметани
►1/2 ч. л. кумина
►1/2 ч. л. солі
►1/4 ч. л. перцю
►3 ст. натертого сиру чеддер
►Кулінарний спрей
►Куряча підлива, див. Рецепт нижче
►24 кукурудзяні коржі тортилья (15 см. У діаметрі)

 

Куряча підлива:
►6 ст. л. вершкового масла
►6 ст. л. борошна
►1 ст. курячого бульйону
►1 ст. молока
►Сіль і перець

 


 

Приготування:

 

  1. У велику каструлю покладіть курку, залийте її водою і додайте дрібку солі. Доведіть до кипіння і варіть до м'якості, приблизно 30 хв.
  2. Дістаньте курку з каструлі і дайте їй охолонути. Наріжте курку, коли вона охолоне настільки, що не буде обпалювати руки. Залиште 3 і 1/3 ст. бульйону (1 ст. для підливи; якщо бульйону мало, додайте консервованого).
  3. У великій каструлі змішайте 2 1/3 ст. бульйону що залишився, курячу підливу, зелений перець чилі, цибулю, часник, сметану, кумін, сіль і перець. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню.
  4. Розігрійте духовку до 180 ° С. Кулінарним спреєм збризніть форму для запікання розміром 33х23 см. Викладіть склянку суміші в підготовлену форму. Зверху викладіть шар з 6 коржів тортилья, потім стакан нарізаного курячого м'яса і 1/2 ст. сиру чеддер.
  5. Повторіть шари ще три рази, закінчивши шаром сиру. Суміш, що залишилась викладіть на сир. Переконайтеся, що всі коржі повністю закриті іншими верствами, інакше в процесі запікання вони стануть дуже жорсткими. Запікайте, нічим не накриваючи, протягом 30 хв.
  6. Куряча підлива: У сотейнику середнього розміру розтопіть вершкове масло і підмісіть борошно. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи віночком, поки суміш не почне кипіти, а борошно не стане світло-коричневого кольору. Поступово підмішайте курячий бульйон і молоко і продовжуйте готувати, помішуючи, на середньому вогні. Коли суміш загусне, приблизно через 5 хв., Додайте трохи солі і перцю.

 

bon appetit:)

 

Категорія: Страви з птиці | Додав: unknown | Теги: Тріша Йервуд, Страви з тортильї, фаст-фуд
Переглядів: 354
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz