Тріска запечена у вершках - швидке, смачне і ситне блюдо для всієї родини. Крім рибного філе в цю запіканку можна додати всілякі овочі, рис, квасолю, гриби і зелень. Готують таку запіканку, заливаючи збитими з молоком яйцями, вершками або сметаною. Для отримання рум'яної апетитної скоринки запіканку посипають тертим сиром. Пропоную рецепт запіканки з філе тріски з печерицями та солодким перцем, запеченої в вершках.
Інгредієнти:
►Філе тріски - 500 грам;
►Велика ріпчаста цибуля - 1 штука;
►Солодкий червоний перець - 1 штука;
►Свіжі шампіньйони - 200 грам;
►Вершки 20% - 250 мл;
►Сир тертий - 50 грам;
►Петрушка - 3 гілочки;
►Лимонний сік - 1 ч.л;
►Сіль, чорний мелений перець,
►Рослинна олія для змащування форми.
Приготування:
- Філе тріски вимийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте невеликими шматочками, посоліть, посипте чорним меленим перцем і збризніть лимонним соком. Залиште на 10 хвилин.
- Гриби вимийте, просушіть і наріжте тонкими пластинами.
- Червоний солодкий перець вимийте, видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками або соломкою.
- Ріпчасту цибулю почистіть, вимийте, наріжте тонкими півкільцями.
- Форму для запікання або лист змастіть рослинною олією. Викладіть рибне філе.
- Зверху покладіть півкільця цибулі.
- Потім викладіть шар грибів і перцю.
- Залийте блюдо вершками. Посоліть за смаком.
- Поставте запіканку в розігріту до 200° С духовку і готуйте близько 40 хвилин. Потім посипте запіканку тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин.
- Готову запіканку посипте рубаною зеленню петрушки, розріжте на порційні шматки і подавайте.
bon appetit:)
|