Пропоную приготувати смачне і ситне блюдо для всієї родини. Рис з капустою відмінно підійде до обіднього столу або вечері.
Готується він дуже швидко, якщо на вашій кухні є мультиварка з функцією скороварки. А використовувані спеції надають страві неповторний аромат і смак.
Інгредієнти:
►Капуста квашена - 250 грам
►Рис - 150 грам
►Цибуля ріпчаста - 125 грам
►Олія соняшникова - 30 грам
►Вода - 200 мл
►Базилік сушений - 0,5 ч.л.
►Кріп сушений - 0,5 ч.л.
►Сумах - 0,5 ч.л.
►Кмин мелений - 0,25 ч.л.
►Перець чорний мелений - 0,25 ч.л.
►Сіль рожева гімалайська - за смаком
Приготування:
- Для приготування рису з капустою в мультиварці візьмемо такі продукти: капусту квашену, цибуля ріпчаста, рис, олія соняшникова, воду, базилік сушений, кріп, сумах, кмин мелений, перець чорний мелений, сіль рожеву Гімалайську або звичайну.
- У чашу мультиварки налийте соняшникову олію. Додайте нарізану цибулю і квашену капусту. Якщо капуста дуже кисла, промийте і відіжміть зайву воду.
- Обсмажте на режимі "жарка" при температурі 160 градусів приблизно 10 хвилин.
- Рис я використовувала пропарений, його промивати не потрібно. Простий рис добре промийте, додайте до смаженої капусти.
- Додайте всі спеції, налийте гарячу воду. Перемішайте. Спеції регулюйте на свій смак. Закрийте щільно кришку. Увімкніть програму "рис / крупи" на 15 хвилин.
- Цього часу буде досить, щоб рис ввібрав всю рідину і став м'яким, але не розвареним. Якщо ви любите біліше розварений рис, час трохи можна збільшити.
- Рис з капустою в мультиварці вийшов "що треба"!
- Насипте в тарілочки і подайте до столу.
bon appetit:)
|