Рис з м'ясом - це така варіація на тему ледачого плову. В мультиварці так взагалі все зводиться до кількох маніпуляцій, зате в підсумку вийде дуже смачно. Мені особливо подобається рис басматі зі свининою, такий варіант я і пропоную вам для ознайомлення. А взагалі підійде будь рис і будь-яке м'ясо. Спеції, прянощі, приправи не додавати, оскільки не забувайте- готуємо, все-таки, не плов, а саме рис з м'ясом :)
Інгредієнти:
►Свинина - 300 грам;
►Рис басматі або пропарений - 350 грам;
►Ріпчаста цибуля - 1 шт;
►Рослинна олія - 50 мл;
►Вода горяча- 750 мл;
►Сіль - за смаком.
Приготування:
- Отже, підготуйте свинину, рис, ріпчасту цибулю, олію, воду, сіль.
- М'ясо наріжте шматочками. Рис любить масло і жири, тому і м'ясо беріть з жирком :) Наріжте півкільцями цибулю. У каструльці мультиварки розігрійте масло, викладіть туди м'ясо і цибулю.
- Обсмажуйте цибулю з м'ясом (програма "Жарка") хвилин 10, поки цибуля не підсмажиться, а м'ясо не посвітлішає.
- Додайте в каструльку промитий рис. Басматі буде ідеальним вибором для цієї страви :)
- Влийте гарячу воду, всипте сіль, перемішайте і закрийте кришку.
- У програмі "Крупа" готуйте рис з м'ясом 30 хвилин. У готовій страві рідини бути не повинно і рис, особливо якщо це басматі, буде розсипчастим.
- Тепер рис з м'ясом в мультиварці, готовий. Можна і потрібно насипати і подавати :)
bon appetit:)
|