Інгредієнти:
►Тушки кальмара - 2 шт;
►Сметана - 150 мл;
►Вершкове масло - 1 ст.л;
►Зіра - 1 ч.л;
►Сир (твердих сортів) - 100 грам;
►Сіль - за смаком;
►Перець мелений (суміш) - за смаком.
Приготування:
Пощастило тим людям, які живуть біля моря або океану. Вони з дитинства цінують смак морепродуктів. Найдоступніші у нас - це мідії, креветки і кальмари. Сьогодні хочу розповісти про найшвидший соус з кальмаром - сметанний. Відомо, що чим менше кальмар проходить термообробку, тим менше у нього шансів стати гумовим. Зі сметанним соусом вже точно не вийде перетримати його на вогні.
Найскладніше в цьому рецепті - це підготувати кальмарів. Зазвичай кальмари, які продаються заморожені в маркетах, уже без голови і без нутрощів. Необхідно видалити тільки кольорову шкірку і прозору плівку всередині тушки. Важливий момент, що саме ця плівка при тепловій обробці стає жорсткою. На заморожені тушки кальмарів виливаємо крутий окріп, тобто обшпарюємо і майже відразу виймаємо. Кольорова шкурка і внутрішня плівка тепер легко знімаються. Витягуємо потім плоску пластинку (її називають хітиновою).
Є ще інший спосіб очищення шкурки. Складаємо розморожені кальмари в миску, обшпарюємо і відразу ж опускаємо в крижану воду. У гарячій воді залишати не можна - інакше наші кальмари просто зваряться. У цьому випадку легко від шкірки позбутися.
- Отже, кальмари почищені, нарізаємо їх кільцями і складаємо в сковорідку з вершковим маслом.
- Ставимо сковорідку на вогонь і тушкуємо буквально кілька хвилин. Ви побачите, як кальмари пустять воду. Додайте до них зіру і сіль. Сіль додавайте до смаку, але врахуйте, що самі по собі вони вже злегка солоні.
- І відразу ж викладаємо сметану і розмішуємо. Зі сметаною кальмари повинні готується близько 3 хвилин, не більше!
- Коли кальмари в сметанному соусі будуть готові поперчіть їх. І можна приступати!
- Кальмари в сметанному соусі відмінно підходять до будь-якого гарніру або просто хлібом.
bon appetit:)
|