"Картопля з цибулею, запечена в духовці під сирним соусом. Улюблена страва мого чоловіка. Для нього завжди свято, коли я готую цю запіканку. Прекрасний гарнір, побалуйте своїх гостей!"
Інгредієнти:
►6 картоплин (великих), нарізати тонкими скибочками (0,5 см)
►1 цибулина, нарізана кільцями
►сіль і перець за смаком
►40 г вершкового масла
►3 ст.л. борошна
►1/2 ч.л. солі
►2 склянки молока
►1 1/2 склянки тертого сиру
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200° С. Змастіть вершковим маслом форму для випічки.
- Викладіть половину картоплі на дно підготовленої форми для випічки. Зверху викладіть скибочки цибулі і додайте картоплю що залишилась. Приправте сіллю і перцем за смаком.
- У каструлі середніх розмірів розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте борошно і сіль і постійно помішуйте віночком протягом однієї хвилини. Додайте молоко. Варіть, поки суміш не загусне. Додайте весь сир відразу і продовжуйте мішати, поки він не розплавиться, приблизно 30 - 60 секунд. Вилийте сир поверх картоплі і накрийте блюдо алюмінієвою фольгою.
- Випікайте 1 1/2 години в попередньо розігрітій духовці (200° С).
bon appetit:)
|