Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Другі страви » Запіканки

Картопляна запіканка
13.11.2014, 00:06

 

Коли дістаєш з духовки, то схоже на пиріг, а за смаком - картопляна запіканка. Подавайте як гарнір або основне блюдо. "

 


 

Інгредієнти:

 

►5 картоплин
►5 яєць
►50 мл вершків
►3/4 ч.л. солі
►1.5 склянки тертого сиру
►0.5 цибулини, дрібно нарізати
►0.5 ч.л. соди
►100 г вершкового масла, розтопити
►0.5 склянки сметани
►зелена цибуля для прикраси

 


 

Приготування:

 

  1. Зварити картоплю, злити воду, потовкти і відкласти.
  2. В мисці збийте яйця, додайте вершки і сіль, розмішайте. Додайте в картоплю і розмішайте все до однорідної маси. Додайте сир і цибулю, соду і добре перемішайте.
  3. Змастіть маслом форму для запікання, викладіть в неї картопляну суміш і розрівняйте. Випікайте при температурі 230° С 35 хвилин або поки верхівка не буде красивого коричневого кольору. Дайте охолонути 5 хвилин. (Запіканка підніметься в духовці, потім трохи осяде, коли буде остигати).
  4. У маленькій каструлі розтопіть масло. Розріжте запіканку на шматки і подавайте з топленим маслом, сметаною і зеленою цибулею.

 

bon appetit:)

 

Категорія: Запіканки | Додав: unknown
Переглядів: 299
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz