Коли дістаєш з духовки, то схоже на пиріг, а за смаком - картопляна запіканка. Подавайте як гарнір або основне блюдо. "
Інгредієнти:
►5 картоплин
►5 яєць
►50 мл вершків
►3/4 ч.л. солі
►1.5 склянки тертого сиру
►0.5 цибулини, дрібно нарізати
►0.5 ч.л. соди
►100 г вершкового масла, розтопити
►0.5 склянки сметани
►зелена цибуля для прикраси
Приготування:
- Зварити картоплю, злити воду, потовкти і відкласти.
- В мисці збийте яйця, додайте вершки і сіль, розмішайте. Додайте в картоплю і розмішайте все до однорідної маси. Додайте сир і цибулю, соду і добре перемішайте.
- Змастіть маслом форму для запікання, викладіть в неї картопляну суміш і розрівняйте. Випікайте при температурі 230° С 35 хвилин або поки верхівка не буде красивого коричневого кольору. Дайте охолонути 5 хвилин. (Запіканка підніметься в духовці, потім трохи осяде, коли буде остигати).
- У маленькій каструлі розтопіть масло. Розріжте запіканку на шматки і подавайте з топленим маслом, сметаною і зеленою цибулею.
bon appetit:)
|