"Смачний нескладний гарнір або легка вечеря. Добре і в будні, і в свята. Крем-фреш - це французька назва нашої сметани."
Інгредієнти:
►750 г картоплі
►500 г міцних зрілих помідорів
►1 зубчик часнику
►150 г моцарели
►сіль, перець
►125 г крем-фрешу (сметани)
►4-5 ст. л. молока
►100 г натертого пармезану
Приготування:
- Картоплю зваріть в мундирах - 25-30 хвилин. Злийте воду, остудіть, почистіть і наріжте скибочками.
- Розігрійте духовку до 220° С (духовку з конвекцією до 200° С). Помідори наріжте скибочками. Очистіть і дрібно нарубати часник. Моцарелу наріжте кубиками.
- Викладіть послідовно в форму картоплю і помідори, злегка посоліть і поперчіть їх. Змішайте крем-фреш і молоко, вилийте цю суміш на овочі. Покладіть часник і моцарелу. Посипте пармезаном.
- Запікайте в попередньо розігрітій духовці 30 хвилин до золотисто-жовтого кольору, поки сир не розплавиться.
Перевірено на практиці
Не нарізайте картоплю занадто тонкими скибочками, інакше вона розвалиться в процесі готування. Крем-фреш і молоко можна замінити на 150 г вершків. Просто полийте рідкими вершками і запікайте як описано в рецепті.
bon appetit:)
|