Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Готуємо на: » Пасху

Куліч
11.02.2014, 21:38

 

 

Інгредієнти:

►1 кг пшеничного борошна
►2,5 склянки молока
►10 г сухих дріжджів
►100 г вершкового масла
►4 яйця
►250 г цукру
►1 склянка ізюму
►1 стакан цукатів
►0,5 склянки товченого мигдалю
►1,5 ст. л. манної крупи
►1 яйце для змащування
►1 ч. л. ванільного цукру
►мелений кардамон, сіль на кінчику ножа

 

 


 

Приготування:

Крок 1
Яйця потрібно заздалегідь поставити в холодильник. Щоб білки збились в пишну піну, вони повинні бути сильно охолодженими. Борошно та сіль просіяти через сито. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор і половину просіяного борошна.





Крок 2
Вимісити тісто, накрити його рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
Тісто для паски не любить протягів. Заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та двері.





Крок 3
Відокремити жовтки від білків. Збити окремо білки і жовтки.
Багато господинь додають в тісто цільні яйця. Ми радимо витратити на 3-4 хвилини. більше і збити білки і жовтки окремо, як для бісквіта. Тісто в цьому випадку виходить пишніше і ніжніше.





Крок 4
Додати в тісто решту борошна, збиті жовтки і білки, розм'якшене вершкове масло. Вимісити гладке, еластичне тісто, знову накрити плівкою і дати йому ще раз піднятися.
Тісто треба місити якомога довше. У результаті воно повинне легко відставати від рук і від столу. Тісто має бути такої щільності, щоб при розрізанні ножем воно не прилипало б до леза.



Крок 5
Додати в тісто замочений ізюм, дрібно нарізані цукати, подрібнений фундук, ванільний цукор і кардамон. Ретельно перемішати.







Крок 6
Застелити дно форми пергаментом змазаним маслом, присипати манною крупою. Викласти тісто так, щоб форма була наповнена на одну третину. Залишити в теплому місці, щоб тісто ще раз піднялося. Змастити верх паски злегка збитим яйцем. Розігріти духовку до 220° С.
Помістити вниз деко, наповнений водою. Поставити форму з паскою і випікати 1 годину. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Готову паску посипати цукровою пудрою або прикрасити цукровою глазур'ю.


bon appetit:)

 

Категорія: Пасху | Додав: unknown | Теги: Пасха, куліч
Переглядів: 1242
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz