Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Готуємо на: » Пасху

Панеттоне
11.02.2014, 01:58

 

 

Панеттоне - це традиційний міланський різдвяний пиріг з солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів. Італійці печуть його напередодні Різдва і Нового Року, тим не менш, цей пиріг є прекрасним аналогом слов'янській великодній пасці через сильні подібності рецептів і зовнішній вигляд.

 

 


 

 

Інгредієнти:

►3 склянки борошна (540 г)
►1/4 склянки теплого молока
►1 пакетик дріжджів (1,5 ч. л. вистачає)
►5 ст. л. масла
►Цедра 1 великого апельсина
►1 ч. л. ванільного екстракту
►1 ч. л. солі
►1/2 склянки темних родзинок
►1/4 склянки зацукрованих цукатів, можна сушену журавлину, але не горіхи!
►Цедра 1 лимона
►1/2 склянки родзинок золотих
►1/2 склянки цукру (100 г)

 

 


 

Приготування:

Крок 1
У невеликій мисці змішати воду і молоко, всипати дріжджі і залишити на 5 хвилин. Як тільки суміш підніметься невелико шапочкою, відразу додати 4 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру. Перемішати, накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплому місці і дати піднятися протягом 30 хвилин (обсяг повинен збільшитися приблизно в два рази).

Крок 2
У чаші від міксера збити яйця (якщо руками, то у великій мисці), цукор, ваніль, цедру лимона і апельсина, додати суміш дріжджів і перемішати віночком, до однорідної маси. Використовуючи в міксері насадку для тіста - гак, включити міксер на низькій швидкості і додати борошно, сіль і м'яке масло. Повільно збільшити швидкість міксера, перемішувати тісто ще протягом 5 хвилин (руками звичайно більше). Після додати родзинки і цитрусові, перемішати ще 15 сек. Тісто вийде дуже м'яке і липнуче!

Крок 3
Змастити миску для вистоювання тіста маслом без запаху і відставити убік. На посипану борошном поверхню, викласти тісто і трохи його пом'яти (я просто складаю його конвертом, потім ще пару раз), присипати трохи борошном, якщо потрібно, сформувати колобок і помістити його в змащену маслом миску. Обов'язково змастити олією зверху, інакше може з'явитися кірка. Закрити щільно поліетиленовою плівкою і поставити його в тепле місце від 3 до 4 годин, або поки об'єм не збільшиться в три рази.

Крок 4
Приготувати форму, змастити маслом і відкласти в сторону. Як тільки тісто піднялося, викласти його на посипану борошном поверхню і знову скласти як конвертик, але м'яти його не потрібно. Помістити його в форму і знову змастити вгору розтопленим вершковим маслом, зробити надріз на верхівці хрестом. Накрити знову поліетиленовою плівкою і дати піднятися від 2 до 3 години, або поки об'єм не збільшиться в три рази.

Крок 5
Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити верхню частину Панеттоне сумішшю з збитого жовтка + 1 ложка води або молока. Випікати протягом 45 хвилин або до тих пір, поки зубочистка вставлена в центр не буде виходити чистою і сухою.

Дати охолонути протягом приблизно 20 хвилин і подавати!

bon appetit:)

 

Категорія: Пасху | Додав: unknown | Теги: панеттоне, італійська паска, італійський куліч
Переглядів: 646
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz