Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Готуємо на: » Пасху

Паска з шафраном
11.02.2014, 22:13

 

 

Інгредієнти:

►молоко - 1 ст. л.
►вершкове масло - 60 г
►сіль - 0,5 ч. л.
►щіпка шафрану
►горіхова суміш - 0,25 склянки
►яйце - 1 шт.
►сухі дріжджі - 11 г
►горілка - 1 ст. л.
►борошно - 3 склянки
►цукор - 0,6 склянки
►родзинки - 0,3 склянки
►коньяк - 1,5 ст. л.
►цукати - 0,25 склянки
►жовтки - 5 шт.
►вершки жирністю 20 % - 0,75 склянки

 

 


 

Приготування:

Крок 1
Шафран замочити в горілці на 2 години. Для опари розчинити дріжджі і 1 ст. л. цукру в теплих вершках. Просіяти півсклянки борошна, добре розмішати, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 годину.






Крок 2
Жовтки розтерти з цукром, що залишився . Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини і охолодити до кімнатної температури. У опару що підійшла додати жовтки з цукром, масло, сіль, шафранову настоянку, все ретельно перемішати.





Крок 3
Поступово просіяти борошно, що залишилося і замісити еластичне тісто. Скропити зверху маслом, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години.






Крок 4
Ізюм залити коньяком і залишити на 20 хв. Додати в тісто що підійшло родзинки, горіхи і цукати, перемішати.







Крок 5
У каструлю викласти тісто так, щоб вона була заповнена наполовину. Залишити на 40 хв. Яйце збити з молоком і змастити поверхню паски. Випікати 40 хв. при 180° С. Паску, що охолодилась за допомогою силіконового пензлика можна змастити глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою.



bon appetit:)

 

Категорія: Пасху | Додав: unknown | Теги: великодній, куліч, пасхальний, паска
Переглядів: 359
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz