Інгредієнти:
►молоко - 1 ст. л.
►вершкове масло - 60 г
►сіль - 0,5 ч. л.
►щіпка шафрану
►горіхова суміш - 0,25 склянки
►яйце - 1 шт.
►сухі дріжджі - 11 г
►горілка - 1 ст. л.
►борошно - 3 склянки
►цукор - 0,6 склянки
►родзинки - 0,3 склянки
►коньяк - 1,5 ст. л.
►цукати - 0,25 склянки
►жовтки - 5 шт.
►вершки жирністю 20 % - 0,75 склянки
Приготування:
Крок 1
Шафран замочити в горілці на 2 години. Для опари розчинити дріжджі і 1 ст. л. цукру в теплих вершках. Просіяти півсклянки борошна, добре розмішати, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 годину.
Крок 2
Жовтки розтерти з цукром, що залишився . Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини і охолодити до кімнатної температури. У опару що підійшла додати жовтки з цукром, масло, сіль, шафранову настоянку, все ретельно перемішати.
Крок 3
Поступово просіяти борошно, що залишилося і замісити еластичне тісто. Скропити зверху маслом, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години.
Крок 4
Ізюм залити коньяком і залишити на 20 хв. Додати в тісто що підійшло родзинки, горіхи і цукати, перемішати.
Крок 5
У каструлю викласти тісто так, щоб вона була заповнена наполовину. Залишити на 40 хв. Яйце збити з молоком і змастити поверхню паски. Випікати 40 хв. при 180° С. Паску, що охолодилась за допомогою силіконового пензлика можна змастити глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою.
bon appetit:)
|