Інгредієнти:
►700-850 г борошна плюс ще трохи для обвалювання сухофруктів
►40 г свіжих дріжджів
►300 мл молока
►100 мл вершків жирністю 35 %
►200 г вершкового масла плюс ще трохи для змащування
►2 яйця
►7 жовтків
►180 г коричневого цукру
►2 ст. л. ванільного цукру
►150 мл темного рому або портвейну
►150 г суміші темних і світлих родзинок
►100 г в'яленої журавлини
►0,5 ч. л. солі
Приготування:
Крок 1
Ізюм та журавлину залийте алкоголем і залиште на 2 години. В 150 мл теплої води всипте дріжджі і 100 г борошна, перемішайте. Накрийте і поставте в тепле місце на 1 годину. Додайте в опару ще 150 мл теплого молока і 100 г просіяного борошна, ретельно перемішайте і поставте опару в тепле місце на 1 годину.
Крок 2
Борошно, що залишилося просійте гіркою на стіл, зробіть поглиблення в центрі і влийте розтоплене вершкове масло і вершки. Додайте жовтки і яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимісити руками до еластичності, мінімум 15 хв.
Крок 3
Відкиньте сухофрукти на сито, дайте стекти всій рідини що не впиталась. Розподіліть сухофрукти по аркушу паперу для випічки, присипте борошном і гарненько обваляйте їх у ній.
Крок 4
Тісто змішайте з ромом і з опарою, ретельно вимісити. Якщо тісто вийде дуже крутим, додайте ще трохи теплої води в процесі замісу - воно повинно вийти м'яким, ніжним і легко відставати від рук. Додайте в тісто родзинки і вишню, ще раз добре вимісити, щоб сухофрукти розподілилися рівномірно.
Крок 5
Дві великі глибокі круглі форми діаметром 20 см або 6 форм діаметром 10 см змастіть маслом, заповніть тістом менш ніж на половину об'єму, накрийте рушником і залиште в теплому місці приблизно на 2 години (тісто має збільшитися в об'ємі в 2 рази).
Крок 6
Випікайте в розігрітій до 220° С духовці 10 хвилин. Зменшіть температуру до 170° С і печіть великі паски ще 30-35 хв. А маленькі 20-25 хв. Поки скоринка не стане коричневою. Остуджують, уклавши паски на бік на застелену рушником подушку.
bon appetit:)
|