Інгредієнти:
►Великі кістки з хрящами - 1 кг
►Нежирна яловичина - 1 кг
►Велика цибулина - 1 шт.
►Велика морква - 1 шт.
►Стебло цибулі-порею - 1 шт.
►Черешок селери - 1 шт.
►Часник - 4 зубчики
►Петрушка - 1 пучок
►Чебрець - 1 гілочка
►Естрагон - 2 гілочки
►Лавровий лист - 2 шт.
►Гвоздика - 4 бутона
►Чорний перець - 10 горошин
►Сіль - за смаком
Приготування:
- Підготувати мультиварку та інгредієнти.
- Цибулю, моркву і часник очистити. Цибулю і моркву розрізати навпіл. Цибулю-порей, селеру і зелень вимити. Відокремити білу частину цибулі-порею від зеленої і нарізати її широкими кільцями. У 2-3 зелених листочка звернути петрушку, чебрецю, естрагон і лаврушку. Зв'язати ниткою. Вийшов так званий "букет гарні".
- Включити режим "Жарка" і обсмажити цибулю, моркву, кільця порею і селеру до появи темних плям, приблизно 5 хв. Перекласти на блюдо.
- У чашу мультиварки помістити кістки і яловичину, влити 3 л води і в режимі "Мультиповар" при 160 ° С довести до кипіння. Злити бульйон разом з піною. М'ясо та кістки промити, повернути в чашу і влити 2 л свіжої води. У тому ж режимі ще раз довести до кипіння, зняти піну.
- Додати обсмажені овочі, часник і букет гарні. Закрити кришку і варити в режимі "Суп" 1 годину 30 хв. Додати сіль, гвоздику і горошини перцю, варити в режимі "Мультиповар" ще 10 хв.
- Акуратно відкинути кістки, м'ясо та овочі на друшляк, поміщений на чисту каструлю. Коли вся рідина стече, дати бульйону охолонути, накрити і поставити на 3-4 години в холодильник.
- З остиглого бульйону зняти ложкою жир що піднявся на поверхню.
bon appetit:)
|