Інгредієнти:
►3 л м'ясного бульйону
►100 г шпику (або грудинки)
►1 цибулина
►2 буряка
►3-4 картоплі
►2 морквини
►1/2 качана капусти
►2 ст. л. оливкового масла
►2 ст. л. томатної пасти
►1/4 ч.л. перцю горошком
►1/4 ч.л. гвоздики
►2 шт лаврового листа
►1 ст.л. цукру
►3 зубчики часнику
►за смаком солі
►1 ст.л. оцту
Приготування:
- Закип'ятити м'ясний бульйон.
- Капусту нашаткувати дуже дрібно і покласти в киплячу воду. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні.
- Цибулю нарізати дрібно. Шпик порізати невеликими смужками. На оливковій олії пасерувати дрібно нарізану цибулю, додати до неї шпик і смажити ще декілька хвилин. Після того як зі шпику витопиться жир, додати натерту на крупній тертці моркву і смажити ще 2 хвилини, помішуючи.
- Перекласти пасеровані овочі в бульйон з капустою (через 20 хвилин з початку варіння). Посолити, поперчити, додати цукор, гвоздику і лавровий лист.
- Картоплю нарізати брусочками. І теж покласти в бульйон.
- Тим часом сирий буряк очистити, нарізати його тонкою соломкою, і обсмажити на сковороді. Влити оцет і томатну пасту. Тушити 5 хвилин.
- Перекласти в бульйон, додати часник, нарізаючи, і варити ще 10 хвилин.
- Розлити по тарілках, заправити сметаною.
bon appetit:)
|