"Холодний борщ готуємо все літо - смачно, корисно і дуже освіжає в жаркий день. Улюблений суп моїх дітей, та й мій теж. Буряковий відвар для борщу краще робити напередодні або з ранку, щоб встиг настоятися. Лимон в принципі можна замінити лимонною кислотою або оцтом, але все що свіже і натуральне - корисніше!"
Інгредієнти:
►2 невеликі буряків
►1 л гарячої води
►1/2 крупного лимона
►1 ч.л. солі (або за смаком)
►10 редисок
►1 огірок
►100 г м'яса в нарізці, шинки або ковбаси (за бажанням)
►зелена цибуля або кріп
Приготування:
- Буряк відварити до готовності або запекти (я запікала 30 хвилин в мультиварці в режимі Випічка, на дно - сантиметр водички).
- Буряк очистити, натерти на крупній тертці, залити 1 л окропу, вичавити пів лимона (або цілий, якщо маленький - пробуйте відвар на смак). Остудити злегка, прибрати в холодильник мінімум на годину і використовувати в міру потреби.
- Нарізати редиску, огірок, цибулю, кріп, зелену цибулю. Нарізати тонко м'ясо чи ковбасу.
- Розлити суп по тарілках. Додати нарізані овочі з ковбасою, кому скільки хочеться.
Порада:
Можна робити пісним - зовсім без м'яса, можна додати варені яйця. Кому подобається - заправити сметаною.
bon appetit:)
|