"Зелений борщ краще готувати на курячому бульйоні, суп виходить дуже ніжним з кислинкою. Замість свіжого щавлю суп можна зварити з молодою кропивою."
Інгредієнти:
►2 стегенця
►сіль, перець за смаком
►1 лавровий лист
►3-4 картоплини
►1 цибулина
►1-2 морквини
►рослинне масло для смаження
►2 пучка щавлю
►зелень (зелена цибуля, петрушка, кріп)
►4 варені яйця
►сметана для заправки
Приготування:
- Курячі стегенця промити, покласти в каструлю, залити водою і зварити бульйон близько 30-40 хвилин, знімаючи піну.
- Дістати курку, відокремити від кісток і повернути в бульйон. Додати за смаком сіль, перець, лавровий лист, нарізану картоплю. На рослинному маслі обсмажити цибулю з морквою, додати в бульйон
- Коли картопля звариться, додати нарізаний щавель. Варити близько 5 хвилин, потім додати нарізану зелень. Накрити кришкою і залишити на 10 хвилин, щоб суп настоявся.
- Готовий зелений борщ розлити по тарілках, додати в кожну тарілку розрізане варене яйце, заправити суп сметаною.
bon appetit:)
|