Інгредієнти:
►1,5 кг курячих каркасів, ший і крил
►2 курячі стегенця
►5 см свіжого кореня імбиру
►3-4 зубчики часнику
►3-4 пера зеленої цибулі (біла частина плюс 4 см зеленої)
Приготування:
- Скласти добре промиті кістки і шматки курки в дуже велику каструлю (обсягом не менше 6 л). Залити приблизно 4 л доброї питної води. На середньому вогні довести до кипіння і додати дрібку цукру.
- Не даючи бульйону вирувати (зменшити вогонь до мінімального), зняти всю піну, не чіпаючи м'ясо і кістки. Піна буде утворюватися приблизно 15 хв.
- Нарізати імбир, не очищаючи, по діагоналі, скибочками завтовшки приблизно 1,5 см. Такими ж шматочками нарізати зелену цибулю. Часник злегка розчавити, не очищаючи.
- Додати імбир, зелену цибулю і часник в бульйон, посолити. Залишити на мінімальному вогні, не закриваючи, щоб бульйон НЕ вирував, на 3 год. Якщо хочете, курячі стегенця через 30-40 хв. можна вийняти, зрізати м'ясо для їжі, а кістки повернути в каструлю.
- Готовий бульйон остудити і процідити - спочатку через друшляк, а потім через найдрібніше сито або марлю.
- Щоб повністю зняти з бульйону жир, потрібно поставити його на пару годин в холодильник - жир застигне кіркою, яку легко видалити.
bon appetit:)
|