Інгредієнти:
►пшоно - 3 ст. л.
►квашена капуста - 600 г
►корінь селери - 50 г
►свинина - 400 г
►морква - 2 шт
►корінь петрушки - 2 шт
►лист лавровий - 2 шт
►сіль за смаком
►сало свиняче - 50 г
►цибуля ріпчаста - 2 шт
►картопля - 400 г
►масло вершкове - 2 ст. л.
►петрушка - 1 пучок
►чорний перець горошини - 2 шт
Приготування:
- Свинину вимити, покласти в каструлю з водою і довести до кипіння. Очистити 1 цибулину, 1 морквину, 1 корінь петрушки і корінь селери, обсмажити на сухій розжареній сковороді, 4 хв. З бульйону зняти піну, додати обсмажені овочі й коріння, посолити і варити 40 хв. За 10 хв. до готовності додати горошини перцю і 1 лавровий лист. М'ясо вийняти. Бульйон процідити і ще раз довести до кипіння.
- Капусту віджати і нарізати. Покласти в чисту каструлю і тушкувати, потроху додаючи бульйон, 15 хв.
- Цибулю що залишилася, моркву і петрушку очистити, нарізати соломкою. Петрушку вимити і подрібнити. Обсмажувати на вершковому маслі 4 хв. Пшоно промити. Сало пропустити через м'ясорубку і розтерти з зеленню і пшоном.
- Картоплю очистити, нарізати соломкою, покласти в бульйон, варити 10 хв. Додати тушковану капусту.
- Покласти сало з пшоном, лавровий лист що залишився і обсмажені цибулю, моркву і петрушку. Варити 20 хв.
- Свинину нарізати порційними шматками і розкласти по тарілках. Налити суп. Подавати зі сметаною.
bon appetit:)
|