Інгредієнти:
►1 кг баранячої грудинки на кістці
►1 стакан мелених волоських горіхів
►1 стакан довгозернистого рису
►5 великих стиглих помідорів
►6 середніх цибулин
►по 50 г петрушки і кінзи
►3-4 зубчики часнику
►1 негострий зелений перець чилі
►квадратик тклапи 10х10 см
►1 лавровий лист
►1 ч. Л. запашного перцю
►1,5 ч. Л. приправи для харчо
►сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Наріжте грудинку шматочками приблизно із сірникову коробку, покладіть в каструлю або казан, залийте 1,5-2 л холодної води, поставте на невеликий вогонь. Варіть на невеликому вогні 2 год, до м'якості, знімаючи піну. Посоліть.
- Наріжте очищену цибулю дрібними кубиками, всипте її в каструлю, додайте рис, покладіть букет зелені з 3 гілочок петрушки і 3 гілочок кінзи і варіть на повільному вогні 15 хв.
- Наріжте шматочками тклапи, покладіть в мисочку і залийте окропом для розмокання. Наріжте очищений часник, покладіть в ступку, потовчіть часник із сіллю. Помідори натріть на тертці, шкірку викиньте.
- Наріжте зелений перець і решту кінзу, додайте в ступку і потовчіть в кашку. Перемішайте з волоськими горіхами, влийте ополоник бульйону і розведіть ложкою в густу однорідну кашку.
- Вийміть з каструлі з м'ясом букет зелені, влийте горіхову і помідорову масу, ретельно перемішайте. Ще посоліть і поперчіть.
- Покладіть в харчо спеції, тклапи, лавровий лист і рубану петрушку. Проваріть все разом 10 хв. і подавайте.
bon appetit:)
|