Інгредієнти:
►1 кг не надто жирної баранячої грудинки на кістці
►150 г средньозернового рису
►1 маленька морквина
►6 середніх стиглих помідорів
►2 великі цибулини
►6-7 зубчиків часнику
►великий пучок кінзи
►1 ч. Л. яблучного оцту
►1 ст. л. топленого масла
►2 ч. Л. насіння коріандру
►0,5 ч. Л. пластівців гострого червоного перцю
►3-4 горошини чорного перцю
►сіль
Приготування:
- З баранини ретельно видалити верхній шар плівок. Розрізати грудинку так, щоб в кожному шматочку було по 2 реберця.
- Очистити цибулю, нарізати тонкими кільцями. Дуже дрібно нарізати стебла і третину листя кінзи.
- Коріандр і чорний перець всипати в ступку, додати червоний перець і сіль, потовкти якомога дрібніше.
- Розігріти топлене масло в каструлі з товстим дном, обсмажити в ньому шматки грудинки, 10 хв. Скропити м'ясо оцтом, всипати цибулю, зверху посипати сумішшю з ступки. Готувати, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хв.
- На великій тертці натерти помідори, викидаючи шкірку і зберігаючи весь сік. Додати помідори разом з соком і рубаною кінзою в каструлю з м'ясом, перемішати, довести до кипіння. Влити 2 л киплячої води. Варити на середньому вогні під кришкою 1 ч.
- Одночасно залити рис великою кількістю ледь теплої води. Після 1 год варіння злити воду, рис промити і всипати в харчо. Готувати до м'якості, додати подрібнене листя кінзи, часник. Дати настоятися під кришкою 10 хв.
bon appetit:)
|