Інгредієнти:
►яловича грудинка - 1 кг
►рис - 0,5 склянки
►цибуля - 3 шт.
►петрушка - 1 корінь
►зелень петрушки - 2 ст. л.
►лавровий лист - 1 шт.
►борошно - 1 ст. л.
►чорний перець - 10 горошин
►товчені волоські горіхи - 0,5 склянки
►натуральний гранатовий сік без цукру - 0,5 склянки
►базилік - 1 пучок
►кінза - 1 пучок
►гострий перчик - 1 шт.
►хмелі-сунелі - 1 ч. л.
►часник - 5 зубчиків
►томатна паста - 1 ст. л.
►сіль
Приготування:
- Яловичину вимити, нарізати невеликими шматками (на один укус), покласти в каструлю, залити 2 л води і довести до кипіння. Зняти шумівкою піну і варити 1,5 год. Після чого м'ясо перекласти в окремий посуд і накрити кришкою, а бульйон процідити в чисту каструлю.
- Поки вариться м'ясо, цибулю і корінь петрушки очистити. Петрушку натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в 3 ст. л. бульйону, 5 хв. Борошно розвести в 1 ст. л. холодної кип'яченої води, додати до цибулі і готувати, постійно помішуючи, ще 1 хв. Зняти з вогню.
- Волоські горіхи подрібнити в блендері або потовкти у ступці разом з горошинами перцю. Кінзу і базилік вимити, обсушити й подрібнити. Часник очистити і потовкти в окремому посуді або дуже дрібно порубати ножем. Гострий перець вимити й нарізати тонкими кільцями. Якщо ви хочете, щоб суп був менш гострим, розріжте перчик уздовж навпіл і видаліть з нього насіння, потім наріжте.
- Проціджений бульйон знову довести до кипіння. Рис ретельно промити в декількох водах і додати в бульйон. Приправити сіллю, варити 10 хв. Повернути в суп м'ясо.
- Покласти томатну пасту, обсмажену цибулю, корінь петрушки, лавровий лист і товчені волоські горіхи з перцем. Готувати 5 хв.
- Додати в харчо хмелі-сунелі і гранатовий сік. Тримати на вогні ще 5 хв. Суп зняти з вогню. Додати товчений часник, нарізану зелень, гострий перець і дати настоятися під щільно закритою кришкою 5-10 хв.
bon appetit:)
|