Інгредієнти:
►грудинка яловича на реберцях (жирна) - 1 кг
►рис - 1 склянка
►цибуля ріпчаста велика - 4 шт.
►масло рослинне - 2 ст. л.
►часник - 4 зубчики
►лист лавровий - 2 шт.
►кінза - 1 пучок
►помідори - 300 г
►перчик гострий (зелений) - 1 шт.
►перець духмяний (мелений) - за смаком
►хмелі-сунелі - 1 ч. л.
►перець чорний - за смаком
►петрушка - 1 пучок
►сіль - за смаком
►горіхи волоські (мелені) - 1 склянка
►соус ткемалі - 3 ст. л.
Приготування:
- М'ясо промити й нарізати шматочками. Покласти в каструлю, влити 2 л холодної води, поставити на невеликий вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 2 години.
- Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в розігрітій олії 5 хвилин. Рис разом з цибулею додати в каструлю, посолити за смаком і варити на невеликому вогні 15 хвилин.
- З гострого перчика видалити насіння, м'якоть крупно нашаткувати. Часник очистити, нарізати скибочками. Кінзу промити, обсушити й подрібнити. Покласти овочі та зелень в блендер, додати сіль і розмолоти все до отримання однорідної маси.
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи, покласти на 1 хвилину в окріп, потім обдати крижаною водою. Зняти шкірку і нарізати м'якоть шматочками. Покласти помідори в харчо і варити 5 хвилин.
- Перемішати зелену масу з блендера з волоськими горіхами і додати в суп. Прогріти 3 хвилини.
- Додати хмелі-сунелі, соус ткемалі, лаврові листочки, промиту і подрібнену петрушку, чорний і запашний перець. До речі, якщо у вас немає всіх необхідних для супу приправ, можна використовувати набір спецій "Для харчо". Варити ще 5 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10 хвилин.
bon appetit:)
|