"Шурпа- смачний насичений суп, який є по суті і супом і другою стравою. Відварені овочі з м'ясом подаються окремо на блюді в якості другого, а бульйон розливається по піалах."
Інгредієнти:
►700 г баранини або яловичини
►2-3 головки цибулі
►3 моркви
►1 ч.л. сухого коріандру
►1 ч.л. зіри
►700 г картоплі
►3 великих помідори
►350 г болгарського перцю
►3 ст.л. томатної пасти
►2-3 зубчики часнику
►сіль, перець за смаком
►свіжа зелень за смаком (кріп, петрушка)
Приготування:
- М'ясо добре обмиваємо, даємо стекти воді, нарізаємо великими кубиками. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо близько 30 хвилин.
- Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву-кружальцями і додаємо до м'яса. Також додаємо коріанд і зіру. Варимо на зовсім маленькому вогні близько 1 години.
- Нарізаємо овочі-картоплю великими шматочками (можна просто навпіл), помідори-скибочками, перець смужками або кубиками. Додаємо всі овочі, сіль, перець і томатну пасту в суп і варимо до готовності, близько 30 хвилин.
- Пробуємо на смак наш суп, якщо кислуватий, можна додати трохи цукру. Додаємо часник і зелень. Суп готовий!
bon appetit:)
|