Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Перші страви » Солянка

Солянка збірна
08.11.2014, 21:12

 

 


 

Інгредієнти:

 

►700 г мозкової кісточки
►200 г яловичини
►150 г свинячих сардельок
►150 г корейки
►150 г копченої шийки
►150 г шинки
►1-2 цибулини
►2 + 2 ст.л. вершкового масла
►2 ст.л. борошна
►2 морквини
►2 ст.л. томатної пасти
►4 солоних огірка
►3 маринованих помідора (зелених)
►1/2 банки маслин
►3-4 зубчики часнику
►лимон і сметана за смаком

 


 

Приготування:

 

  1. У велику каструлю налити води. Поставити варити мозкову кістку і яловичину. Довести до кипіння. Зняти піну, накрити кришкою і тушити, на маленькому вогні близько 4-5 годин.
  2. Після того, як бульйон готовий, вийняти кістку, яловичину нарізати. Яловичину повернути в бульйон.
  3. Корейку, шийку, шинку нарізати невеликими кубиками. Сардельку-кружечками. Покласти в бульйон.
  4. Нарізати цибулю дрібними кубиками. Пасерувати цибулю на вершковому маслі до прозорості. Накрити кришкою і обсмажувати, поки цибуля майже зовсім не розтане на сковороді. Всипати борошно, перемішати добре, обсмажити хвилину і відправити в бульйон.
  5. Моркву натерти. Розтопити на сковороді 2 ст.л. вершкового масла. Обсмажити моркву. Додати 2 ст.л. томатної пасти, добре перемішати.
  6. Огірки та помідори нарізати кубиками, додати до морквині. Обсмажити пару хвилин все разом.
  7. Перекласти овочі в каструлю, накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 10. Спробувати на смак, якщо не достатньо солі, то додати розсолу від огірків.
  8. Вимкнути вогонь, в каструлю додати очищені зубчики часнику і маслини.
  9. Дати трохи настоятися.
  10. Розлити по тарілках, сервірувати скибочкою лимона і сметаною.

 

Порада

 

Для приготування бульйону краще використовувати саме мозкову кістку, бульйон буде нисиченим за смаком і прозорим.
Солянка набагато смачніша на наступний день, дайте їй настоятися.

 

bon appetit:)

 

 

Категорія: Солянка | Додав: unknown
Переглядів: 308
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz