Інгредієнти:
►700 г мозкової кісточки
►200 г яловичини
►150 г свинячих сардельок
►150 г корейки
►150 г копченої шийки
►150 г шинки
►1-2 цибулини
►2 + 2 ст.л. вершкового масла
►2 ст.л. борошна
►2 морквини
►2 ст.л. томатної пасти
►4 солоних огірка
►3 маринованих помідора (зелених)
►1/2 банки маслин
►3-4 зубчики часнику
►лимон і сметана за смаком
Приготування:
- У велику каструлю налити води. Поставити варити мозкову кістку і яловичину. Довести до кипіння. Зняти піну, накрити кришкою і тушити, на маленькому вогні близько 4-5 годин.
- Після того, як бульйон готовий, вийняти кістку, яловичину нарізати. Яловичину повернути в бульйон.
- Корейку, шийку, шинку нарізати невеликими кубиками. Сардельку-кружечками. Покласти в бульйон.
- Нарізати цибулю дрібними кубиками. Пасерувати цибулю на вершковому маслі до прозорості. Накрити кришкою і обсмажувати, поки цибуля майже зовсім не розтане на сковороді. Всипати борошно, перемішати добре, обсмажити хвилину і відправити в бульйон.
- Моркву натерти. Розтопити на сковороді 2 ст.л. вершкового масла. Обсмажити моркву. Додати 2 ст.л. томатної пасти, добре перемішати.
- Огірки та помідори нарізати кубиками, додати до морквині. Обсмажити пару хвилин все разом.
- Перекласти овочі в каструлю, накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 10. Спробувати на смак, якщо не достатньо солі, то додати розсолу від огірків.
- Вимкнути вогонь, в каструлю додати очищені зубчики часнику і маслини.
- Дати трохи настоятися.
- Розлити по тарілках, сервірувати скибочкою лимона і сметаною.
Порада
Для приготування бульйону краще використовувати саме мозкову кістку, бульйон буде нисиченим за смаком і прозорим.
Солянка набагато смачніша на наступний день, дайте їй настоятися.
bon appetit:)
|