Інгредієнти:
►цукор - 2 ст. л.
►картопляний крохмаль - 1 ч. л.
►м'ята - 2 гілочки
►полуниця - 300 г
►лимон, тільки сік - 1 шт.
Для меренг
►цукор - 150 г
►картопляний крохмаль - 1 ч. л.
►сіль - 1 щіпка
►яйце - 2 білки
Приготування:
- Приготувати меренги. Збити білки з дрібкою солі в щільну піну. Додати цукор і крохмаль, збивати ще 10 хв.
- Перекласти суміш у кондитерський мішок. Відсадити невеликі меренги на деко на відстані приблизно 3 см один від одного. Поставити деко з меренгами в розігріту до 110 ° С духовку на 1 год. Відкрити дверцята, залишити меренги остигати в духовці.
- Полуницю вимити, нарізати дольками і скласти в миску. М'яту вимити, розібрати на листочки. Розтовкти листики в ступці і додати до полуниці.
- З лимона зняти теркою цедру. Закип'ятити в каструлі 1 л води, додати цедру лимона, а з м'якоті лимона віджати в каструлю сік.
- Крохмаль з цукром розвести в 50 мл води. Влити в каструлю і варити 3 хв.
- Влити гарячий сироп в миску з полуницею і м'ятою, перемішати. Дати охолонути до кімнатної температури. Переставити в холодильник на 2 год. Подавати суп з меренгами.
bon appetit:)
|