Інгредієнти:
►сьомга - 300 гр
►картопля - 3 шт
►морква - 1 шт
►селера - 1 стебло
►зелений горошок - 100 гр
►цибуля порей - 1-2 шт
►кмин - 1 / 2 ч.л
►вершкове масло - 30 гр
►молоко - 500 мл
►перець
►сіль
Приготування:
- Картоплю очистити і порізати маленькими кубиками тому, що інші продукти варяться дуже швидко і важливо, щоб вони не зварилися в очікуванні готовності картоплі. Моркву порізати ще дрібніше з тієї ж причини.
- Нам потрібна тільки біла частина цибулі. Перш, ніж почати різати цибулю порей, розріжте її навпіл вздовж і промийте. Між шарами часто буває земля, але вона легко змивається. Нарізати цибулю півкільцями.
- Від стебла селери взяти товсту частину і, якщо знадобиться, перед нарізкою розрізати стебло уздовж, щоб селера не потрапляла в ложку занадто великими шматками.
- Сьомгу нарізати не великими шматками і краще це зробити поки вона не до кінця розтанула.
- 30 грам масла розтопіть в каструлі з товстим дном, в якій збираєтеся готувати суп.
- Недовго обсмажити цибулю тому, що вона продовжує перебувати в каструлі довше за всіх. Додати туди ж моркву і картоплю. Злегка обсмажити.
- Залити приблизно одним літром води. Пам'ятайте, що ми ще молоко будемо додавати.
- Дати закипіти і варити близько 10 хвилин (залежить від розміру кубиків картоплі).
- Додати половину чайної ложки кмину, зелений горошок грам 100, стебло селери, перець, сіль і нарізану кубиками сьомгу. Обов'язково після цього помішати або сьомга спечеться в один великий ком.
- Молока приблизно півлітра (якщо вершки - то менше) додати після того як риба провариться хвилин п'ять.
- Подавати з кропом і петрушкою.
Зверніть увагу:
Замість сьомги можна використовувати морську форель.
bon appetit:)
|