Це національний рецепт республіки колишньої Югославії (Балкани). Дуже цікаве поєднання квасолі, кукурудзи та горошку... і просте приготування. Суп виходить густий як рагу і дуже смачний!
Інгредієнти:
►квасоля - 200 г
►цибуля - 2 шт
►часник - 1 зубчик
►жир - 3 ст.л
►яловичина відварна - 400 г
►томатна паста - 3 ст.л
►кукурудза консервована - 280 г
►зелений горошок - 150 г
►петрушка - 1 ст.л ( нарубаної зелені )
►чебрець - 1 ч.л ( сухого)
►розмарин - на кінчику ножа
►сіль - 1 ч.л
►перець - 1 / 2 ч.л
Приготування:
Квасолю замочити в холодній воді на 12 годин.
Залити 2 л води, посолити, поперчити і варити 2 години на повільному вогні під кришкою
Цибулю нарізати кубиками. Часник очистити, порізати, трохи посипати сіллю і розтерти.
Підсмажити м'ясо, а потім додати цибулю і часник
Томатну пасту розвести невеликою кількістю води і підмішати до м'яса
Кукурудзу разом з горошком і підсмаженим м'ясом покласти в каструлю з квасолею. Все разом варити на повільному вогні 10 хвилин.
Приправити суп зеленню петрушки, чебрецем і розмарином. Можна додавати будь-які спеції за смаком.
bon appetit:)
|