Апельсин і шоколад - відмінне поєднання! Якщо ще не пробували таке в випічці, рекомендую спекти такий цитрусовий кекс. Якщо у вас немає шоколадних крапель, можна використовувати шоколад хорошої якості з високим вмістом какао. Тільки його треба буде дрібно посікти. Стакан - 200 мл.
Інгредієнти:
►Рафінована соняшникова олія - 90 мл;
►Розпушувач - 1 ч.л;
►Сметана - 1 склянка;
►Яйця курячі - 2 шт;
►Борошно пшеничне - 250 грам;
►Цукор - 160 грам;
►Сіль - щіпка;
►Шоколадні краплі - 70 грам;
►Апельсиновий сік - 60 мл;
►Цедра 1 апельсина.
Приготування:
- Змішуємо яйця, цукор, сіль, ванілін, цедру апельсина (знімемо її заздалегідь), соняшникова олія. Збиваємо, але без фанатизму. Додамо борошно, змішане з розпушувачем. Збиваємо.
- Додамо в тісто сметану і апельсиновий сік. Все добре перемішуємо.
- Додамо шоколадні краплі (посічений шоколад). Перемішуємо.
- Тісто викладаємо у форму, застелену пергаментом. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Можливо часу знадобиться більше або менше: все залежатиме від конкретної духовки. Перевірка на суху лучину обов'язкове. Розмір моєї форми 19х10 см.
- Цитрусовий кекс готовий. Хвилин 10 остудимо у формі, потім виймаємо і повністю охолоджуємо на решітці.
bon appetit:)
|