Хрустке, розсипчасте, смачне і швидке в приготуванні вівсяне печиво з фініками і волоськими горіхами чудово доповнить вечірнє сімейне чаювання. Фініки можна замінити сушеною журавлиною або вишнею, додавши печінкою трохи кислинки, або будь-якими іншими сухофруктами на ваш смак.
Інгредієнти:
►Вівсяні пластівці - 120 грам;
►Яйце - 1 штука;
►Цукор - 30 грамів;
►Вершкове масло - 60 грам;
►Ванільний цукор - 1 ч.л .;
►Розпушувач - 1 ч.л .;
►Фініки - 8-10 штук;
►Подрібнені волоські горіхи - 2 ст.л.
Приготування:
- Підготуйте необхідні продукти.
- З фініків видаліть кісточки. Наріжте фініки дрібними кубиками.
- Яйце збийте з цукром.
- Вівсяні пластівці змішайте з ванільним цукром і розпушувачем.
- Вершкове масло розтопіть, охолодіть і додайте до вівсяних пластівців. Перемішайте.
- Додайте в вівсяне тісто збите з цукром яйце, фініки і волоські горіхи. Добре перемішайте.
- Руки змочіть холодною водою і сформуйте з тіста печиво. Деко застеліть пергаментом, перекладіть печиво і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
- Якщо хочете, щоб печиво було м'яким всередині, не тримайте його довго в духовці. Для більш твердого печива збільште час випічки приблизно на 10 хвилин.
bon appetit:)
|