"Сирна запіканка в мультиварці виходить дуже ніжна, пишна і соковита. Я люблю зробити її з вечора і залишити остигати до ранку на сніданок. У міру остигання вона стає щільною і легко розрізається на шматочки. Верх можна прикрасити варенням. Склянки тут вказані звичайні, а НЕ мультиварочні."
Інгредієнти:
►4 яйця
►3/4 склянки цукру
►500 г сиру
►1 стакан кефіру
►1/2 склянки манки
►1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
►1 ч.л. розпушувача
►1/4 ч.л. солі
►1/3 склянки родзинок або цукатів (за бажанням)
Приготування:
- Змастити мультиварочну каструльку вершковим маслом або маргарином.
- Міксером або в кухонному комбайні спочатку збити яйця, поки вони не стануть пишною масою, 2-3 хвилини. Додати цукор, знову збити. Далі додавати по черзі сир, кефір, манку, ваніль, сіль і розпушувач. В кінці додати родзинки і перемішати. Тісто вийде досить рідке.
- Викласти все в мультиварку. Поставити на режим "Випічка" на 45 хвилин. Запіканка буде дуже ніжною, відокремте її обережно лопаткою від стінок. Накрийте зверху великою тарілкою і переверніть акуратно на тарілку догори ногами. Можна так і залишити вгору ногами, а можна взяти іншу велику тарілку, знову накрити запіканку зверху і знову перевернути. Якщо верх трохи блідуватий - можна присипати корицею або відразу змастити варенням, як торт.
Примітка:
Єдиний мінус у порівнянні з духовкою - верх виходить трохи блідий. Найчастіше я присипаю трохи корицею або змащую варенням. Або коли будете перекладати з каструльки на тарілку (вгору ногами) то низ виходить саме те - красивий і рум'яний. Можна так і залишити запіканку - догори дригом.
bon appetit:)
|