Італійський салат Панцанелла з салямі, приготований з обсмажених на грилі овочів і хліба. Цей салат можна подавати як основну страву для чотирьох персон або як гарнір до індички для більшої кількості людей.
Інгредієнти:
►120 гр. салямі, нарізати на широкі тонкі смуги
►Оливкова олія
►2 ч. л. червоного винного оцту
►2 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку
►1 зубчик часнику, порубати
►3 помідори середнього розміру, розрізати навпіл
►6 пір'я зеленої цибулі
►2 великих солодких перцю, розрізати на чотири частини
►1 цукіні, розрізати уздовж навпіл
►1 буханець (280 гр.) хліба чіабатта, або будь-якого білого хрусткого хліба, розрізати уздовж навпіл
►1/2 ст. свіжого базиліку, м'яти або зелені петрушки, відокремити листочки
►Сіль і мелений перець
Приготування:
- Підготувати хліб і овочі: змастити оливковою олією хліб, відкласти в сторону. Потім в мисці приправити сіллю і перцем помідори, збризнути оливковою олією. Відставити в сторону. Перемішати в іншій мисці пір'я цибулі, перець і цукіні, посолити і поперчити, полити оливковою олією.
- Приготувати овочі і хліб на грилі: розігріти гриль до середньої температури, грати змастити оливковою олією, викласти помідори плоскою стороною вниз, обсмажити 2 хв., перекласти на деко. Потім підсмажити послідовно хліб і зелену цибулю по 2 хвилини з кожного боку, і по 4 хв. солодкі перці і цукіні з кожного боку. Перекласти на деко для того щоб стік сік, дати охолонути.
- Приготувати заправку до салату: змішати в окремій мисці 2 столові ложки оливкової олії, винний оцет, лимонний сік, часник, 1/4 ч. л. солі, приправити перцем.
- Приготувати гриль-салат Панцанелла з салямі: порізати пір'я цибулі, перці, цукіні, помідори і хліб на скибочки. Висипати в салатник. Додати свіжу зелень, салямі, заправку. Посолити і поперчити за смаком, струснути, полити соком з деко.
Харчова цінність для однієї порції: калорій 431; жирів 20 г .; білків 15 г .; вуглеводів 50 г.
bon appetit:)
|