Інгредієнти:
►1 уп. філе курячої грудки (приблизно 340 гр.), розрізати уздовж навпіл
►1/4 ст. тертого сиру грюйер, або пармезану
►1 груша, видалити серцевину, тонко нарізати скибочками
►1/3 ст. сушеної журавлини
►2 ч. л. англійської гірчиці, або будь-якої цільнозернової гірчиці
►8 ст. молодого шпинату (приблизно 140 гр.)
►4 листа ендівія, порізати хрестоподібно на клини
►1/3 ст. смаженого мигдалю, потовкти
►3,5 ст. л. оливкової олії
►1 ст. л. яблучного оцту
►1 ст. л. свіжого лимонного соку
►Сіль, мелений перець
Приготування:
- На розігрітій сковороді обсмажити курячу грудку в 1/2 ст. л. оливкової олії до золотистого кольору, по 4 - 5 хвилин з кожного боку. Дати охолонути, потім тонко нарізати скибочками.
- Тим часом приготувати журавлинний оцет: в посуді для мікрохвильової печі змішати журавлину, яблучний оцет і 1 ст. л. кип'яченої води, накрити кришкою, і готувати 45 сек. на максимальній потужності, до повного розм'якшення журавлини. Дати охолонути.
- Приготувати заправку для салату: змішати в салатник журавлинний оцет, лимонний сік, гірчицю, 1/2 ч. л. солі, поперчити. Влити 3 ст. л. оливкової олії, збити віночком. Додати куряче м'ясо, шпинат, ендивій, мигдаль, грушу, половину сиру, посолити і поперчити за смаком, струсити.
- Розділити на порції, і посипати сиром, що залишився.
bon appetit:)
|