Інгредієнти:
►салат романо або латук - 1-2 качана (400 г)
►сир пармезан тертий - 50 г / 2 ст. л.
Для грінок:
►хліб білий або багет - 0,5 буханки / 4 шматки / 200 г
►часник молодий - 2 зубчики
►сіль - за смаком
►масло оливкове "екстра вірджин" - 1 ст. л. / 50 г
►орегано сухий - 1 щіпка
Для соусу:
►жовтки варені - 2 шт.
►гірчиця дижонская - 2 ч. л.
►масло оливкове "екстра вірджин" - 6 ст. л.
►соус вустерский - кілька крапель
►лимонний сік - 0,5 ст. л.
►оцет 6% або білий винний оцет - 1 ч. л.
►сіль - за смаком
►перець чорний мелений або суміш перців - за смаком
►часник - 1 зубчик
Приготування:
- Приготувати крутони (грінки): білий хліб без скоринки, краще багет, нарізати кубиками зі стороною 1 см. Підсушити до легкого зарум'янювання в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 5-10 хв. В процесі підсушування крутони треба пару разів перевернути на деку.
- Розчавити часник і розтерти його з сіллю, додати оливкову олію і прогріти на невеликому вогні 2-3 хв. Додати крутони і, перемішуючи, обсмажувати протягом 1-2 хв. За бажанням посипати орегано.
- Приготувати соус: розтерти жовтки з гірчицею, додати оливкову олію, вустерский соус, лимонний сік і оцет, приправити за смаком сіллю, перцем і подрібненим часником, добре збити.
- Листя салату акуратно промити, обсушити паперовим рушником і крупно порвати руками на шматки 2-3 см. Салатну миску натерти часником, викласти в неї листя салату, полити соусом, перемішати. Посипати сиром і крутонами, перемішати і відразу ж подавати.
- Оригінальний Цезар: велике сире яйце наколоти з тупого кінця і опустити на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. В салатну миску викласти листя салату, скропити олією і акуратно перемішати. Приправити сіллю і перцем, перемішати. Додати лимонний сік і вустерский соус, знову перемішати. Розбити яйце і вилити на салат, перемішати, щоб воно покрило салатні листя. Посипати сиром, знову перемішати, додати крутони і ще раз перемішати.
bon appetit:)
|