Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Готуємо на:


За допомогою


Ми Вконтакті


Наші проекти


Статистика


Головна » Статті » Закуски » Салати

Салат Цезар Класичний
26.10.2014, 21:13

 


 

Інгредієнти:

 

►салат романо або латук - 1-2 качана (400 г)
►сир пармезан тертий - 50 г / 2 ст. л.

Для грінок:

►хліб білий або багет - 0,5 буханки / 4 шматки / 200 г
►часник молодий - 2 зубчики
►сіль - за смаком
►масло оливкове "екстра вірджин" - 1 ст. л. / 50 г
►орегано сухий - 1 щіпка

 

Для соусу:

 

►жовтки варені - 2 шт.
►гірчиця дижонская - 2 ч. л.
►масло оливкове "екстра вірджин" - 6 ст. л.
►соус вустерский - кілька крапель
►лимонний сік - 0,5 ст. л.
►оцет 6% або білий винний оцет - 1 ч. л.
►сіль - за смаком
►перець чорний мелений або суміш перців - за смаком
►часник - 1 зубчик

 


 

Приготування:

 

  1. Приготувати крутони (грінки): білий хліб без скоринки, краще багет, нарізати кубиками зі стороною 1 см. Підсушити до легкого зарум'янювання в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 5-10 хв. В процесі підсушування крутони треба пару разів перевернути на деку.
  2. Розчавити часник і розтерти його з сіллю, додати оливкову олію і прогріти на невеликому вогні 2-3 хв. Додати крутони і, перемішуючи, обсмажувати протягом 1-2 хв. За бажанням посипати орегано.
  3. Приготувати соус: розтерти жовтки з гірчицею, додати оливкову олію, вустерский соус, лимонний сік і оцет, приправити за смаком сіллю, перцем і подрібненим часником, добре збити.
  4. Листя салату акуратно промити, обсушити паперовим рушником і крупно порвати руками на шматки 2-3 см. Салатну миску натерти часником, викласти в неї листя салату, полити соусом, перемішати. Посипати сиром і крутонами, перемішати і відразу ж подавати.
  5. Оригінальний Цезар: велике сире яйце наколоти з тупого кінця і опустити на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. В салатну миску викласти листя салату, скропити олією і акуратно перемішати. Приправити сіллю і перцем, перемішати. Додати лимонний сік і вустерский соус, знову перемішати. Розбити яйце і вилити на салат, перемішати, щоб воно покрило салатні листя. Посипати сиром, знову перемішати, додати крутони і ще раз перемішати.

 

bon appetit:)

 

Категорія: Салати | Додав: unknown | Теги: латук, салат, грінки, Цезар, сухарики, Романо, крутони, пармезан
Переглядів: 353
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук рецептів


Реклама


Енциклопедія


Вверх
© Кулінарний портал Зробити безкоштовний сайт з uCoz